Yssouf Koné (Foto: Giorgos Nissiotis/Ap)
Yssouf Koné (Foto: Giorgos Nissiotis/Ap)

VIF-spissen vurderte å legge opp under skademarerittet

– Jeg unner selv ikke min fiende dette, sier Yssouf Koné, som endelig melder seg klar til innsats.

OSLO (TV 2 Sporten): Det var knyttet store forventninger til Yssouf Koné da han ble hentet fra Cluj til Vålerenga i januar 2011 - dette var kvalitetsspissen klubben hadde ventet på.

Manager Martin Andresen omtalte Koné som en spiller som har stort sett alt av ferdigheter, og ventet at han ville passe veldig godt inn i den selvuttalt ambisiøse spillestilen klubben ønsket å anvende den gangen.

Spissen ble snappet foran nesen på Konés tidligere klubb Rosenborg, og skulle blant annet erstatte Mohammed Abdellaoue, som hadde forsvunnet til tysk fotball i august.

Skademareritt
Slik skulle det ikke gå, for mannen som er blant VIFs best betalte spillere, har slitt voldsomt med skader siden han returnerte til Tippeligaen.

Oslo-klubben var fullt klar over 30-åringens trøblete kne da de signerte ham, men hadde tro på at operasjonen og den omfattende gjenopptreningen Koné på den tiden gjennomgikk i Frankrike, ville føre til at spilleren var tilbake i godt gammelt slag i løpet av sesongen.

Istedenfor har Koné gått på flere tilbakeslag, og fikk bare én kamp fra start i Tippeligaen i 2011. Denne sesongen har spissen fortsatt ikke spilt en eneste seriekamp for Vålerenga.

Snart spilleklar
Nå kan imidlertid den vonde tiden være over, for tirsdag var Koné tilbake på treningsfeltet på Valle, og kunne meddele at han trolig er klar for kamp om kort tid.

Ifølge spilleren selv kan han være tilbake på banen allerede i løpet av august.

– Akkurat nå trenger jeg bare å spille fotball, for å få tilbake den gode følelsen. Jeg er klar til innsats så snart som mulig, forhåpentligvis til neste kamp, sier Yssouf Koné.

Ny utenlandstur
Han måtte ta turen tilbake til Frankrike igjen for å finne ut hvorfor kroppen ikke var som den skulle, og kom tilbake med gledelige nyheter.

– Jeg dro tilbake for å treffe legen og gjøre nye tester. Vi fant ut hva problemet var, og jeg fikk ny behandling. Det var ikke en operasjon denne gangen, men en ny ting vi gjorde. Jeg har lagt dette bak meg nå, og er klar til å spille fotball igjen, sier spissen.

Han beskriver fortsatt operasjonen i 2011 som suksessfull, men forklarer at opptreningen i ettertid ikke gikk knirkefritt.

– Operasjonen gikk fint den gangen, men det oppstod en slags komplikasjon. Jeg mistet mye muskler, og fikk ikke tilbake min fulle styrke, forteller Koné.

Vurderte å legge opp
Han avslører at han for ikke lenge siden måtte ta en beslutning om han skulle fortsette med fotball, eller legge skoene på hylla for godt.

– For to måneder siden var jeg svært nær ved å legge opp. Jeg unner selv ikke min fiende dette. Det har vært veldig tøft, spesielt mentalt, men forhåpentligvis vil det ordne seg nå, sier 30-åringen.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk