Her er det aller første bildet av nye Mazda 6 stasjonsvogn. Muligens avslørt ved en tabbe   muligens ikke...
Her er det aller første bildet av nye Mazda 6 stasjonsvogn. Muligens avslørt ved en tabbe muligens ikke...

Mazda 6 2013: Denne skulle vi egentlig ikke få se ennå

Glipp – eller gjort med vilje?

Nye Mazda 6 blir en uhyre viktig bil for den japanske produsenten. I løpet av året har vi fått en rekke smakebiter på bilen som ligger an til å bli en av de absolutt lekreste i sin klasse.

Mazda satser på kombinasjonen stilig design og avansert teknikk for å kunne hevde seg i denne klassen – og så langt har mottakelsen vært svært positiv.

Skulle spares

For et par uker siden fikk vi de første offisielle bildene som viser det meste av designet på sedanutgaven. Da var den offisielle versjonen at den svært viktige stasjonsvogna skulle "spares" til dørene åpner til bilutstillingen i Paris i september.

Men her er den – over en måned før den egentlig skulle vises fram første gang.

LES OGSÅ: NÅ skal Mazda stå på egne bein

Pleier å ha kontroll ...

Bildet over er tatt under markeringen av at den første, nye Mazda 6 rullet av produksjonsbåndet hjemme i Japan.

Og der dukket også stasjonsvognutgaven plutselig opp. Våkne fotografer var kjapt ute med å knipse bilder av den – og bildene har siden gått verden rundt på Internett. Om det var en tabbe eller en bevisst lekkasje er vanskelig å si – men japanere pleier som regel å ha ganske god kontroll på ting som dette ...

LES OGSÅ: Denne bilen er et mysterium

Lekker folkebil

Dette er en av Mazdas viktigste modeller noensinne. Samtidig er dette bilen som for alvor skal markere Mazdas nye designretning.

"Så lekker kan en folkebil være" skrev vi, etter å ha sett de aller første bildene av konseptbilen Takeri. Det var ingen hemmelighet at dette var utgangspunktet for tredje generasjon 6. Mazda har også ved flere anledninger forsikret at den produksjonsklare modellen ikke skal skille seg mye fra konseptet

Sporty – og praktisk?

Ambisjonen med stasjonsvogna skal være å kombinere sporty design med stort bagasjerom. Bakluka skal åpne veldig bredt og lavt gulv sikrer både mye plass og enkel innlasting.

Samtidig er kurven på taklinja og ikke minst den sterkt skrånende bakluka med på å skille bilen klart fra de konkurrentene som først og fremst prioriterer plass og praktiske egenskaper. Fronten er identisk med sedanen, det er også de svøpende linjene langs sidene på bilen.

LES OGSÅ: Dette er en av de tristeste bruktbilene du kan kjøpe

TV 2 Play: Klikk i videovinduet under for å se video av nye Mazda 6:

628556

LES OGSÅ: – Hva er det med japanerne?