Komiker og artist Kristian Valen (38) er tilbake i Norge for å lansere det nye showet sitt ”Fra Hillevåg til Hollywood”, som har premiere i september. Valen har de siste årene pendlet mellom Oslo og luksushjemmet sitt i Hollywood.

Jetlag

Valen har tilbrakt de siste fem månedene i hjemme i Hollywood. Han kom hjem til Oslo torsdag forrige uke og har slitt med jetlag den siste uken.

– Nå har jeg vært nesten fem måneder hjemme i USA og jobbet der. Så etter jeg kom hjem på torsdag har jeg slitt med jetlag. Men jeg fikk endelig sove etter Mars-landingen i natt, så nå begynner jeg å føle meg litt bedre, forteller Kristian Valen til Sommertid.

Les også: – Jeg takket nei til å være dommer i «American Idol»

Kjøpte «glamourrotte»

Men flyturen hjem til Norge gikk dessverre ikke helt som planlagt for den premiereklare komikeren.

– Vi kjøpte oss en hund for en stund tilbake siden, en sånn «gamourrotte». Eller en Chihuahua da, presiserer komikeren før han legger til:

– Vi selvsagt ringte til flyselskapet for fem måneder for å høre hvordan vi kunne ta med oss hunden hjem til Norge. Ifølge de skulle alt gå i skjønneste orden, det var ikke noe problem. Men da vi kom på flyplassen sa de plutselig, nei den fikk vi ikke lov til å ta med hjem. Det var jo en liten nedtur, forteller Valen.

Valen forteller at de derfor savner hunden litt mens de er i Norge.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli glad i en sånn «glamourrotte», men det har jeg altså. Det ødelegger nok machoryktet mitt å innrømme det, sier han før han legger til:

– Heldigvis fant vi en kompis som kunne ta vare på den for oss.

Samboer

I fjor ble det kjent at komikeren Kristian Valen (37) har fått seg ny kjæreste. I mars i år flyttet paret sammen i Valens luksusvilla på 92 kvadratmeter på Aker Brygge.

Valen legger ikke skjul på hvor forelsket han er, og priser seg overlykkelig over å ha funnet en som forstår både han og jobben hans.

– Jeg føler nå en annen ro enn tidligere. Selv om hun er blond, er hun ikke så dum, sa Valen til Se og Hør.

Les også: Kristian Valen blir samboer

Valen debuterte på 90-tallet og ga ut fire album under navnet "Sibbe fra Sandnes". Valen er senere kjent fra scene og fjernsyn med show som «Fartøy Valen», «Valen TV», «Valen & de» og «Valens frokost-tv», de tre sistnevnte på TVNorge. Våren 2012 startet Valens nye TV-serie på NRK, «Valens Rikskringkasting».

Les også: Kristian Valen har mistet 276.000 seere