Norge fikk en utfordring da de etter første omgang lå under med fire mål mot Brasil. Det var lite som stemte for de norske håndballjentene, men det skulle snu i andre omgang. Kari Aalvik Grimsbø sørget for å holde Norge inne i kampen. Etterpå kunne målvakten gå av banen med en redningsprosent på 64.

– Helt ubeskrivelig
Grimsbø har nesten ikke ord etter kampen. Den norske målvakten leverte en solid omgang for Norge.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Nå er vi der vi skal være. Vi «fighter» bra og gir oss ikke, sier Grimsbø til TV 2 Sporten.

Les også: Norsk dommer i fokus da USA gikk til finale
Les også: Gråtende Grimsbø: – Vi står sammen og har troen

Hun ville ikke reise hjem etter dagens kamp, og setter pris på tilliten hun fikk.

– Det å få så mye spilletid i en avgjørende kamp er jeg ikke vant med. Det er helt ubeskrivelig å stå der i midten etter kampen.

– Det ble mer enn bare litt tårer. Det ble voldsomt, jeg har aldri opplevd noe lignende før. Det er kjempestort for meg, tenk at jeg får lov til å stå her. Nå skal seieren nytes resten av dagen, sier Grimsbø.

Hylles av laget
Den norske målvakten hylles av Thorir Hergeirsson og resten av håndballjentene.

– Kari står en bra kamp og har en høy redningsprosent. Det er ekstremt viktig for oss. Det er forsvaret og målvakten som spiller en viktig rolle i dag, sier Hergeirsson.

Les også: Gustad frykter intern grums ødelegger for håndballjentene
Les også: Herrem om kritikken: – De kan ikke uttale seg om vår lagmoral

Treneren legger heller ikke skjul på at Norge viser god lagmoral i kampen, som har i det siste måttet tåle kritikk.

– Vi viser at vi har en god lagånd som enkelte har påstått at vi ikke har hatt. Det er ikke en spiller i pausen som ikke er klar til å snu kampen, sier Hergeirsson.

Heidi Løke mener også at Grimsbø gjorde en viktig kamp for Norge i kvartfinalen.

– Kari er en vegg i mål. Vi tetter forsvaret bakover og viser at vi står sammen. Nå går det den rette veien. Vi må bare fortsette med det spillet vi spilte i dag, sier Løke til TV 2.