I utgangspunktet var ikkje skotske Fiona McLaren (59) særleg imponert over maleriet ho hadde fått i gåve av far sin.

500 år gammalt

Etter å hatt det i si eige i fleire tiår, kombinert med økonomiske grunnar, bestemte ho seg til slutt for å få ei verdivurdering av maleriet.

LES OGSÅ: Fikk latterkrampe - svelget kniv

No spekulerar ekspertane i om det faktisk er snakk om eit 500 år gammalt maleri, truleg måla av meistermålaren Leonardo da Vinci, med ein verdi på nærare 900 millionar norske kroner.

– Eg viste det til auksjonariusen og han vart forbløffa og mållaus, seier ho til avisa The People.

Avisa Daily Mail skriv at maleriet truleg visar Maria Magdalena som held eit barn.

Leonardo da Vinci (1452–1519) er eit av dei mest kjente universalgenia i verda, og han markerte seg som mellom anna ingeniør, anatom, målar, bilethoggar, musikar, arkitekt, zoolog, filosof, astronom, og paleontolog.

LES OGSÅ: Politijakt etter bankranere på vei mot Norge

Ekspertar ved Cambridge-universitetet og Hamilton Kerr-instituttet analyserar no maleriet for å finna ut kven som står bak maleriet og nøyaktig kor gammalt det er.

da vincis last commision fiona mclaren (Foto: Mainstream publishing)

Vil donera pengar

Sjølv om det skulle visa seg at maleriet ikkje er laga av da Vinci, er det truleg eit maleri frå da Vinci-skulen og måla av ein av elevane hans på 1500-talet.

Eit pavebrev, truleg frå tida til pave Paul V (1552-1621), var og festa bakpå maleriet. På det klarar ein å tyda ordet «Magdalena»

No håpar McLaren på å få seld maleriet sitt og ho har bestemt seg for å donera vekk ein del av pengane ho får inn på auksjonen til eit godt formål.

Samstundes har ho gitt ut ei bok om den utrulege historia.

LES OGSÅ: Bank beskyldes for ulovlige Iran-transaksjoner