Da den andre trusselsaken mot mulla Krekar på kort tid startet i Oslo tingrett, var Arfan Bhatti på plass på tilhørerbenkene i rettsalen.

Men før lunsjpausen fremsatte statsadvokat Marit Bakkevig en begjæring om at Bhatti skulle bortvises fra rettssalen. Årsaken finner man i domstolloven. Den gir nemlig åpning for å kaste ut tilhørere som er fengselsdømt i løpet av de siste fem årene.

– Som et tilleggsmoment ble det ogs nevnt manglende respekt for retten. Bhatti og de to han har med seg reiste seg for eksempel ikke da dommeren kom inn, forteller TV 2 Nyhetenes reporter i Oslo tingrett, Lene Østby.

Det er kjent at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener Bhatti stadig er en av Norges farligste menn. Han er blant annet dømt for medvirkning til skuddene mot synagogen i Oslo i 2006.

Derfor blir Bhatti holdt under tett oppsyn av politiet hele tiden, til tross for at han de siste årene har forsøkt å markere seg som en svært konservativ, rettroende muslim.

LES OGSÅ: – Krekar prøver ikke å bli populær i Norge

Tingrettsdommer Heidi Heggdal etterkom begjæringen fra Bakkevig, og Bhatti ble sendt på dør. Alle tre forlot salen uten protester, men de hilst Krekar på arabisk på vei ut.

Han ankom tinghuset sammen med to andre personer. Politiet har et strengt sikkerhetsregime rundt saken, og i sikkerhetskontrollen fikk Bhatti ifølge Aftenposten beslaglagt en gave han angivelig skulle gi til kjendisadvokat John Christian Elden.

– Fint, svarte Bhatti syrlig på avisens spørsmål om hva han mente om bortvisningen.