Tirsdag avholdt politiet en ny pressekonferanse i forbindelse med den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne.

SISTE: De to guttene politiet ville snakke med har meldt seg for politiet. De vil bli avhørt i nær fremtid, opplyser politiet i en pressemelding.

Politinspektør Hanne Kristin Rohde, som er leder for Seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt som ledet pressekonferansen.

– På bakgrunn av den tiden som har gått siden vi hadde sikre livstegn, frykter politiet at det har tilstøtt henne noe kriminelt, sier Rohde på pressekonferansen.

– Vi håper likevel at vi tar feil.

Se pressekonferansen i opptak øverst i saken

Har funnet sokk

Rohde forteller at det også ble funnet en sokk som ligner på sokken som Sigrid hadde på seg på forsvinningstidspunktet. Politiet har foreløpig ikke mottatt testresultater på om dette er samme sokk.

– Det har kommet inn over 300 tips, og flere av dem er interessante. Det er observert en personbil, som har stått utenfor barnehagen kvart over tolv søndag med lysene på. Vi ber fører av denne bilen melde seg umiddelbart, sier Rohde.

Bilen skal ha kjørt nedover Låveveien mot Haakon Tveters Vei. Andre som kan ha sett bilen bes også ta kontakt.

– Hvis de allerede har gjort det, ber vi dem å gjøre det igjen.

Etter det tv2.no kjenner til skal vitner ha bitt seg merke i en rød bil skal ha blitt observert i området i tiden før forsvinningen. Politiet vil likevel ikke si noe om farge eller type bil de etterlyser.

– Det er også gjort observasjoner av to unge menn som har gått i Låveveien med et stort videokamera og filmet rundt midnatt og tiden etterpå. Disse to ønsker vi også om å komme i kontakt med.

Politiet vil ikke utelukke at andre kan ha sendt tekstmeldinger fra Sigrids telefon. Rohde vil ikke gå inn på hva som har kommet frem i avhør av venninner. De jobber fortsatt med innhenting av overvåkningskameraer, men dette har så langt ikke gitt resultater.

Rohde sier det vil være svært vanskelig dersom de står overfor en kriminalsak, fordi de har så få spor.

Schjetne ble mandag etterlyst internasjonalt, men politiet har ikke fått tilbakemelding på at hun skal være observert i Europa.

Bekrefter ikke SMS-tidspunkt

– Cirka kvart over tolv har det vært aktivitet på hennes mobil, den aktiviteten litt senere kan vi ikke være sikker på at det er henne som har skrevet, sier Rohde.

sigrid giskegjerde schjetne (Foto: PRIVAT)

Tv2.no kunne mandag fortelle at på den siste SMS’en Sigrid sendte, sto det kun «Chiller’n hjemme».

– Vi kan ikke bekrefte at det er hun som har sendt den.

Men den ble sendt kvart over tolv?

– Det vet vi ikke sikkert, vi vet ikke om klokken på hennes mobil er riktig stilt inn, sier Rohde.

Dersom du har tips i saken kan du ringe politiet på 22 66 96 00

LES OGSÅ: Siste sms fra Sigrid: «chiller'n hjemme»

Forsvant natt til søndag

Fordi det nå har gått forholdsvis lang tid siden sikre siste livstegn, frykter politiet at det har tilstøtt henne noe kriminelt. Schjetne forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag, og politiet står med svært få spor i saken. Hennes sko, mobiltelefon og en sokk ble funnet i nærheten av en barnehage i bydelen Østensjø i Oslo.

Hun var ventet hjem fra en venninne ved 00.30-tiden natt til søndag, men kom aldri frem.

Det har blitt søkt med mannskaper fra Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors i områder rundt Skullerudstua, i tillegg til hundepatruljer fra politiet og politihelikopteret.

LES OGSÅ: Politiet tror fortsatt Sigrid (16) kan være i live

Politiet har også fått bistand fra Forsvaret, som har satt inn et Sea King-helikopter som søker fra luften.

Nærmere 500 frivillige møtte også opp mandag ettermiddag, blant annet for å gå manngard i Østmarka.

– Det ble gjort flere funn i går kveld, spesielt et som var interessant, men jeg kan ikke gå inn på det konkret, sier innsatsleder Thor Langli til TV 2.

Politiet har siden Sigrid ble meldt savnet også sjekket elektroniske spor etter Sigrid. Både sosiale medier og datatrafikk på mobilen hennes før forsvinningstidspunktet er blant sporene politiet sjekker.

sigrid Giskegjerde schjetne innebandy (Foto: PRIVAT)