Første treningsapp på norsk ute nå

Disse karene har gjort noe ingen har prøvd før dem – og neppe noen kommer til å gjøre igjen: Padlet luftmadrass fra Holmestrand til Tønsberg.

Men alt gikk ikke like knirkefritt.

I løpet av to dager tilbakela Håkon Voldum Simonsen og Mikkel Soya Bølstad 33 kilometer. Nå har luftmadrass-ekspedisjonen blitt til kortfilmen «En tynn blå strek» som de har lagt ut på nettsiden villglede.no

KLIKK PÅ LENKEN OVENFOR FOR Å SE VIDEOEN!

– Lite vann, tett vegetasjon, beverdemninger og veltete trær gjorde det tidkrevende å bevege seg nedover vassdraget, forteller Bølstad til TV 2 Sporty.

LES OGSÅ: Dette brukte undertøyet er nordmenn gale etter

Utrolig nok klarte karene å frakte med seg videokameraet uskadd gjennom den våte ferden, som ble tøffere enn planlagt.

Bare 13 av de 33 kilometerne fra Holmestrand til Tønsberg kunne padles.

Luftmadrass-stuntet får TV-heltene Brødrene Dal og deres ferd på Overfloden i 1978 til å blekne.

LES OGSÅ: Gjørmeløp er blitt trendy

Gylne tider: Gjensyn med Brødrene Dal

LES OGSÅ: Er dette Norges vakreste joggeløype?

– Vi var nødt til å gå to lange strekk for å komme til padlebare farvann. Og enkelte av disse var i og for seg ikke så veldig padlebare, sier Bølstad ironisk.

Farten var her langt under 1 km/t

Her er hans oppsummering av padleturen:

Vi startet med å gå godt og vel 10 kilometer første dag fra Holmestrand til Skjeggestad og videre i til Sørby. I Skjeggestad var vassdraget bare en gjengrodd bekk og vanskelig å følge.

– I Sørby var elva såpass stor og flat at vi kunne jobbe oss nedover i totalt 2,5 km. Farten var her langt under 1 km/t og det ble tydelig at vi kunne trengt en uke på å følge hele vassdraget meter for meter, forteller han.

LES OGSÅ: Her er de beste sjekkestedene til fjells

VÅT PÅ BEINA: Man kan ikke være redd for å bli våt i skoene når man beveger seg inn i ukjent territorium. (Foto: Mikkel Soya Bølstad/)

LES OGSÅ: Hundedrama for Dag Otto i isødet

Dag to falt vannstanden i elva og det ble umulig å padle.

– Vi fulgte derfor vassdraget en snau mil videre sørover til Vesleelv i Bjune og padlet derfra 10,5 km til Tønsberg.

Ekspedisjonen er nærmere beskrevet i siste nummer av Den Norske Turistforenings magasin Fjell og Vidde. Her forteller Bølstad hvordan han fikk ideen etter å ha funnet en blå strek på kartet et par kilometer vest for Holmestrand.

IKKE VÅTT NOK: Håkon Voldum Simonsen konstaterer at det ikke er like gode forhold for luftmadrasseiling i alle deler av Vestfold. (Foto: Mikkel Soya Bølstad/)

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!