Bhatti, som fyller 35 år på torsdag, ble dømt for å ha medvirket til skuddene mot synagogen i Oslo i 2006. I de senere år har han fremstått som dypt religiøs, men PST regner ham fortsatt som en av Norges farligste menn, og holder ham under tett oppsyn.

Da trusselsaken mot den islamistiske, Grønland-baserte nettpredikanten mullah Krekar (56), alias Najmuddin Faraj Ahmad, startet i Oslo tingrett onsdag, var Bhatti på plass.

Med seg hadde han to andre Krekar-støttespillere. De tre tok plass på en av tilhørerbenkene uten å si et ord til det store, fremmøtte pressekorpset.

NYTER OPPMERKSOMHETEN: Et stort pressekorps er på plass i tingretten. Mulla Krekar smilte til journalistene før retten ble satt. (Foto: SCANPIX)

Det vakte stor oppsikt da Krekar, etter at retten var satt, nektet å svare på hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet. Meling uttalte tidligere i dag til TV 2 Nyhetskanalen at Krekar ikke erkjenner straffskyld, men i retten avviste han å svare på dette.

LES OGSÅ: – Krekar prøver ikke å bli populær i Norge

Det er likevel ventet at han vil bruke en halvtime senere i dag på å forklare hvorfor han ikke vil snakke i retten.

Ifølge tiltalen falt de påståtte truslene fra 56-åringen 24. mars i år i en tale på nettstedet Paltalk. Truslene skal ha vært rettet mot tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Han skal dessuten også ha forsøkt å påvirke vitner i den forrige straffesaken mot seg.

Det oppsiktsvekkende er at disse angivelige truslene falt to dager før han ble dømt til fem års fengsel for drapstrusler mot blant andre Høyre-leder Erna Solberg. Den dommen ble anket på stedet.

– Dette er etter Krekars oppfatning ikke trusler. Han har svart på spørsmål. Det skjedde i et lukket forum på internett som man trenger brukernavn og passord for å få tilgang til, sa Krekars forsvar Brynjar Meling til TV 2 Nyheskanalen tidligere i dag.

Tiltalen omfatter også skadeverk mot et TV 2-kamera: Etter å ha deltatt på direkten på den arabiskspråklige nyhetskanalen Al-Jazeera mandag 26. mars, fra TV 2s studio i Oslo, ble han stilt spørsmål på vei ut. Det fikk Krekar til å tenne på alle plugger, og han slo til kameraet.

Oslo tingrett har satt av fire dager til behandling av saken.