Etter angrepet på tempelet søndag er det blitt funnet flere bilder av den antatte gjerningsmannen Wade Michael Page med nazisymboler på nettstedet MySpace.

På bildet du ser øverst i denne artikkelen, poserer han foran flagg med hakekors og et «hvit makt»-symbol. Andre bilder er av nazi-hardrock-bandet End Apathy, hvor Page var vokalist, under en konsert med naziflagg i bakgrunnen.

Den antatte gjerningsmannen var medlem av til sammen to rasistiske band, og borgerrettsgruppen Southern Poverty Law Centre beskriver ham som en «frustrert nynazist».

LES OGSÅ: Angrep på sikh-tempel etterforskes som terrorisme

Angrepet i Oak Creek i delstaten Wisconsin endte med at Page ble drept av politiet. Før 40-åringen ble uskadeliggjort, var seks andre mennesker blitt drept i og utenfor tempelet. Tre personer ble funnet døde inne i tempelet, og de fire andre utenfor.

Det føderale amerikanske politiet FBI bekrefter at de etterforsker Pages tilknytning til rasistiske grupper. Samtidig understreker de at myndighetene ikke satt på opplysninger som tydet på at han planla voldshandlinger i forkant av angrepet i Oak Creek.

Page skal tidligere ha tjenestegjort i det amerikanske militæret, og han var da tilknyttet basen Fort Bragg i North Carolina. Han skal imidlertid ikke lenger ha vært i aktiv tjeneste da skytingen fant sted søndag.

LES OGSÅ: Syv personer skutt og drept ved sikh-tempel i USA

(NTB/TV 2)