FLOM: Slik så det ut i Mjøndalen sentrum etter uværet natt til tirsdag. (Foto: Tor Lindseth)
FLOM: Slik så det ut i Mjøndalen sentrum etter uværet natt til tirsdag. (Foto: Tor Lindseth)

Flere titall personer evakuert etter ekstremvær i Buskerud

Ekstremværet Frida skapte store problemer i Vestfold og Buskerud utover kvelden mandag og natt til tirsdag. Flom, evakueringer og stengte veier var resultatet.

Nesten halve Mjøndalen sentrum sto en tid under vann, og politiet evakuerte flere gater der det kom jordras. Kommunen etablerte et krisesenter på rådhuset. Ifølge Drammens Tidende ble et titall personer evakuert, og det ble brukt båt for å evakuere folk.

LES OGSÅ: Ekstreme nedbørmengder og flomfare på Sørlandet

– Flere titall personer er evakuert fra sine boliger i både Nedre- og Øvre Eiker. Blant annet har brannvesenet brukt båt for å evakuere folk fra sine boliger i Mjøndalen sentrum og Krokstadelva, opplyser operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt.

Det ble opprettet krisesentre også på rådhusene i Nedre og Øvre Eiker i løpet av natten.

Et Sea King redningshelikopter sto i beredskap for å hjelpe til med evakuering hvis det oppsto nødssituasjoner, men det er ikke meldt om noen alvorlige personskader. Flere bilister fikk imidlertid problemer langs veiene på grunn av vannmassene. Det kan oppstå problemer i morgentrafikken i fylket på grunn av dette.

Spesielt Eikerbygdene og området mot Kongsberg merket uværet. I Krokstadelva har mange husstander fått kjellerne fulle av vann, kumlokk har blitt presset opp og deler av infrastrukturen har blitt ødelagt.

LES OGSÅ: Står fortsatt uten spor av savnede Sigrid (16)

Også Vestfold har fått smake uværet.

Etter at de store nedbørsmengde opphørte har også vannstanden sunket. Det ble meldt om mange stengte veier og fare for ras, melder politiet i Vestfold.

Flere veier er fortsatt stengt, men det er ikke meldt om skader på person.

LES OGSÅ: I dag møter Mulla Krekar i retten - igjen

(NTB/TV 2)