Tirsdag starter en ny rettssak mot Mulla Krekar i Oslo tingrett. Denne gang er Mullaen tiltalt for å ha drapstruet tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, for å ha forsøkt å påvirke vitner i den forrige straffesaken mot ham, og for skadeverk på ett av TV2s kameraer.

BAKGRUNN: Krekar tiltalt for drapstrusler mot Bondevik

Fremsatte trusler i video

26. mars i år ble Krekar dømt til fem års fengsel for drapstrusler mot blant andre Høyre-leder Erna Solberg. Han anket på stedet.

To dager etter at dommen falt ble Mulla Krekar pågrepet i sitt hjem i Oslo etter å ha fremsatt nye trusler.

Denne gangen ved å publisere en video på nett der han blant annet kom med kraftige ytringer mot både norsk etteretningstjeneste og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. I den samme videoen oppfordret han også til kidnapping av nordmenn.

Angrep TV 2-fotograf

Krekar er i tillegg til truslene også tiltalt for å ha ødelagt et av TV 2s kameraer da han nektet å la seg filme og gikk til angrep på TV 2s team i TV 2s egne lokaler på Karl Johans gate i Oslo dagen før pågripelsen.

SE VIDEOEN: Her slår Krekar mot TV 2-fotografen

Nekter straffskyld

Krekar selv er av den oppfatning at han overhodet ikke har truet Kjell Magne Bondevik, har hans advokat Brynjar Meling tidligere sagt til tv2.no.

– Påtalemyndigheten legger her en helt annen terskel for hva de godtar at mulla Krekar sier enn hva andre sier. Man har valgt å henlegge en sak mot en som har sagt at det ville være en fryd å gi en navngitt minister et nakkeskudd, mens Krekars mye mer luftige uttalelser om tenkte situasjoner velger man å ta ut tiltale på, sier Meling.

– Det er et meget rettspolitisk interessant ståsted i forhold til Krekars posisjon i rettssystemet.

Meling viser her til saken mot ordførerkandidat og tidligere leder i Norwegian Defence League, Håvar Krane, som truet med å utslette hele regjeringen. Saken ble henlagt.

LES MER: Ordførerkandidat i lydopptak: Ville henrette regjeringsmedlem

Oslo tingrett har satt av fire dager til behandling av saken.