To døgn senere står innbyggerne i Virgen i Østerrike regelrett til knes i mudder.

Hagl store som tennisballer

De siste dagene har landet og regionen Tyrol vært utsatt for kraftig uvær. Fredag kveld ble området pepret med hagl på størrelse med tennisballer som slo hull i flere tak og kortsluttet strømnettet.

Dagen etter ble det ikke noe bedre da en vanvittig mudderflom raste nedover den ellers så rolige elven i fjellsiden på Virgen.

Voldsomme mengder gjørme rev med seg store steiner og buktet seg nedover mot bebyggelsen. Åtte kraftige bølger senere var landsbyen dekket av gjørme.

Se video av gjørmebølgen øverst i artikkelen.

Opprydding

Innbyggerne måtte starte uken med et gigantisk oppryddingsarbeid og ta i bruk traktorer og gravemaskiner for å få bort mudderet. Sammen med 100 brannmenn, soldater og frivillige hjelper de hverandre med å tømme hus for flomvann og rydde opp i gatene.

– Ja, vi må jo hjelpe. Vi er bekymret selv og må hjelpe andre også, sier Martina Resinger, mens hun deltar i arbeidet.

Ødeleggelser

Flommen har forårsaket enorme skader. Rundt 20 hus er totalskadd og mange veier og broer ble revet bort av de mektige kreftene. 1000 husstander var uten strøm.

– Vi tror at det vil ta minst tre dager til å rydde opp i sentrum av landsbygden. Etter det vil vi kunne konsentrere oss om de ytre strøkene, sier Markus Nussbaumer i det østerrikske forsvaret til tv-kanalen ORF.

I tillegg er det meldt mer uvær i vente for Tyrol.