Lars Petter Nordhaug har syklet sammen med Edvald Boasson Hagen for Team Sky siden 2010, men neste sesong skilles de to nordmennene. Nordhaug er nemlig klar for nederlandske Rabobank. Det bekrefter laget på sin hjemmeside.

28-åringen har tidvis imponert stort i Sky-trøyen denne sesongen. Derfor har flere lag vært ute etter å sikre seg signaturen til nordmannen. Til slutt bestemte Nordhaug seg for at det er Rabobank han ønsker å sykle for de neste to årene.

– Jeg er kjempefornøyd med kontrakten. Det har vært en lang prosess, men jeg og Birger (Hungerholdt, manager, journ. anm.) var enige om at Rabobank var det rette steget, sier Nordhaug til tv2.no.

Kan bli en kaptein-type
Rabobank har eksistert under sitt nåværende navn siden 1996 og er et av de mest kjente i sykkelsirkuset. De er kjent for å satse hardt på å bringe frem nederlandske sykkeltalenter.

For øyeblikket har de blant andre Lars Boom, Robert Gesink og Steven Kruijswijk i sine rekker.

Les også: – Hadde Nordhaug kjørt for oss, så hadde han syklet Tour de France nå

TV 2 Sportens sykkelekspert Mads Kaggestad er spent på hva lagbyttet har å si for Nordhaugs karriere. Han ser ikke bort fra at nordmannen kan bli en viktig mann.

– Det er helt avhengig av hvilke rom han får til å utvikle seg i laget. Rabobank er ikke så stjernespekket som Sky. I Sky var Lars Petter litt dømt til å være hjelperytter. For Rabobank kan han etter hvert utvikle seg til å bli en spennende kaptein-type, sier Kaggestad til tv2.no.

Flinke på talentutvikling
Sykkeleksperten tror det blir en utfordring å være nordmann på et nederlandsk lag, men at Nordhaug uansett har kommet til et lag som kan hjelpe ham til å ta det neste steget.

– Rabobank er jo veldig knyttet opp mot Nederland, så de vil nok helst se at en nederlender vinner. Men samtidig er flinke til å bygge opp ryttere, så de vil nok helt sikkert hjelpe Lars Petter med å lage et opplegg som passer ham best mulig.