Effektive KIL overkjørte naborivalen i Hedemarksderbyet!
Etter en meget sterk periode står nå HamKam med to strake tap. Men kanskje enda verre er følelsen av å bli ydmyket av erkerival KIL med tap på hele 5–0 på Briskeby. Med denne seieren fikk KIL sin andre kamp på rad med full pott og kan foreløpig vinke farvel til nedrykksstriden, og heller kikke litt opp mot plass nummer seks som gir kvalik.

Kampen var mye jevnere enn det resultatet skulle tilsi, og vi noterte oss for seks målsjanser til hvert av lagene. Da er det ganske utrolig at sluttresultatet blir 0-5, men det er lov å være effektive og det er lov å ha spillere som lager noen kremmerhus av noen mål.

Andreas Moen var kampens store spiller med sine to praktmål, men kanskje enda lekrere var fremspillet til Tuelo Johannesens 0–3 mål. Kampen ble avgjort av bortelagets ekstremferdigheter, Moens skuddstyrke og Fazlagic sin dødballfot.

Det var Kamma som kom best i gang i lokalderbyet og spesielt ved en god venstreside hvor Riise og Lehne Olsen i samspill med Dahle skapte flere overtallssituasjoner som kunne og burde ledet til tellende resultat. Lehne Olsen kom også til kampens første store mulighet i denne perioden, men hans skudd strøk utenfor vinkelstanga i det 6. minutt. Derfor var det litt mot spillets gang da KIL tok ledelsen i det 12. minutt etter et flott angrep på høyresiden til KIL.

En drivende god Hæstad blir spilt igjennom i bakrommet og legger ut til Moen som har skåret inn fra høyre. Helt ledig fra ti meter banker han ballen knallhardt i motsatt kryss og 0-1! Kampen åpnet seg opp etter dette og spillet bølget frem og tilbake uten de helt store sjansene. Men i det 19. minutt er Moen på farten igjen da Jevne Hagen på Kammas høyreback gir bort for stort rom. Moen tar med seg ballen inn i banen med en flott første berøring og pang ned i det lengste hjørnet for keeper Hogan. 0-2!

Resten av omgangen er det Kamma som fører og de kommer også til noen brukbare muligheter. Først er det Tilley Solhaug som kommer seg fri og får skutt fra tolv meter, men en flott innsats fra en KIL-forsvarer hindrer skuddet. I det 27. minutt for dagens KIL-debutant, Elias Valderhaug, virkelig vist seg frem fra en sin beste side.

Nok en gang er det Lehne Olsen som kommer seg fri rundt sekstenmeteren, skuddet er godt og har retning mot vinkelen, men Valderhaug er i full strekk og forhindrer redusering. På overtid i første omgang har Jevne Hagen en brukbar mulighet på en corner, men headingen styres utenfor fra god posisjon. Lagene går til pause på stillingen 0-2, mens det står 3–2 i store sjanser!

Vi forventet et massivt trykk fra hjemmelaget etter pause, men trykket som kom var mer moderat enn som så. Men Kamma kom til de to første brukbare mulighetene etter ca. fem minutters spill etter hvilen. Først var det innbytter Jensen som skyter over fra god posisjon 7–8 meter fra mål, og like etter fikk Lehne Olsen nesten en identisk mulighet da han skøyt i nettveggen fra omtrent samme sted. Men som i den første omgangen så er det KIL som får det første målet. Tomålsscorer Moen finner Tuelo Johannesen i bakrom med en flott pasning med yttersiden av høyrefoten, og alene med Hogan gjør spissen alt rett og setter inn sitt åttende mål for sesongen. 0-3!

Noe av luften gikk deretter ut av hjemmelaget og slapt forsvarsspill ga KIL to cornere, først i det 62. minutt, deretter i det 65. minutt. Og begge disse cornerne utnyttet bortelaget til det fulle. Fazlagic med sin flott venstrefot var ikke snauere enn at han skrudde begge direkte i mål.

Den første må Kamma-forsvaret ta på sin kappe, da de ikke fikk klarert ballen tre mot en på første stolpe. Den andre tok keeper Hogan på sin kappe, selv om han ble noe forstyrret av Melgalvis og kanskje skulle hatt et frispark. 0–5 og kampen var avgjort, selv om begge lag hadde hver sin store mulighet etter dette.

Først var det hjemmelagets Jensen som skøyt knallhard i stanga fra god posisjon i det 69. minutt, deretter Moen hos KIL som fikk sitt skudd fra ti meter blokkert av en oppofrende Kamma-forsvarer i det 81. minutt.

Vegard Skogheim så kampen slik vi så den og sa det var en spillemessig jevn kamp, men at hans lag slapp inn noen vanvittig lettkjøpte mål. Vi er enig at den var jevnspilt, men tre av målene til KIL er rett og slett vakre og er ikke lettkjøpte på noen som helst måte. Men som Skogheim sa, det er bare å stenge igjen bakover, jobbe hardere og forsøke å ta tre poeng i neste kamp.

Tom Nordlie mente at laget hans var gode på kontringer, men at det langt ifra var noen 5–0 kamp. Han mente at KIL har mye å gå på i det etablerte angrepsspillet og aggressiviteten i det høye presset, men at det var en flott lagseier og god defensiv jobbing da laget ble spilt lave. Videre mente han at nå som de fleste begynner å komme tilbake på beina igjen, så har laget hans potensial til en topp seks plassering. Det er vi enige i!

Kamma skal bort for å møte Notodden i neste runde. En vrien bortekamp mot et lag med kniven på strupen og som normalt sett er meget gode på hjemmebane. KIL tar imot Hødd, som etter en flott periode den siste tiden kun står med ett poeng på sine to siste kamper og som er nødt til å ta poeng for å komme seg over nedrykksstreken.

Uhyre viktig seier for Bryne mot nedrykkskandidat Notodden!
Forutsetningene for kampen var at med seier til Notodden ville Bryne ligge på nedrykksplass og Notodden mest sannsynlig krabbe opp på sikker plass. Og dette utgangspunktet så ut til å tynge hjemmelaget de første 45 minuttene da de hadde lite flyt i spillet og ikke skapte altfor mange sjanser.

Notodden skapte flest sjanser før pause og kunne med litt hell ha ledet kampen halvspilt. Stillingen var 1–1 til pause etter at Bryne tok ledelsen ved Ertzeid i det 15. minutt, og Velta utlignet for Notodden i det 32. minutt. Begge scoringen kom som et resultat av gode dødballer.

Men etter pause viste Bryne en flott lagmoral og innstilling og presset Notodden langt tilbake i banen. Både Herrem med skudd i tverrliggeren og Risholt med heading like over mål var nære ved å gi Bryne ledelsen. Men det skulle drøye helt til det 81. minutt da innbytter Dahle Høyland header en Landro corner kontant i mål, at hjemmepublikummet kunne slippe jubelen løs.

Scoringen ble omgangens eneste og Bryne kunne puste lettet ut etter endelig ha fått en hjemmeseier igjen.

Bryne reiser neste runde til Finnmark for å møte Alta i Finnmarkshallen. Det er et oppgjør laget fra Jæren bør ha en god mulighet til å vinne, da Finnmarkshallen ikke er det fortet det en gang var og faktisk har blitt en av de letteste bortearenaene å ta poeng på. Notodden reiser hjem og får besøk av et såret HamKam som røyk hele 5–0 hjemme mot Kil denne runden. Men Notodden er gode på eget kunstgress, og har en god mulighet til viktige poeng i det oppgjøret.

Sarpsborg 08 med andre strake da bunnlaget Bærum til slutt ble et nummer for små!
Etter en lang periode med meget svake resultater til Sarpsborg å være, fem kamper uten seier, har laget nå to seire på rad etter at de la om til sin vante diamantformasjon på midtbanen. Bunnlaget Bærum hang godt med i de første 45 minuttene, men ble for små utover i andre omgang og tapte til slutt fortjent 4–2. Resultatet sender Sarpsborg 08 opp på en tredjeplass på tabellen, mens Bærum ser fortapte ut helt sist og ti poeng fra sikker plass.

Begge lagene hadde en offensiv innstilling til kampen og det ble vist mye god angrepsfotball på Sandvika Stadion. Bortelaget tok ledelsen allerede etter 8 minutter ved Elyounoussi som har vært meget god i den hengende spissrollen etter at han ble omskolert fra sin kantposisjon.

Men Bærum ville det annerledes og en flott dribleprestasjon fra Christian Berg ender omsider opp hos Nervold som sikkert setter ballen i nettet fra skrått hold i det 26. minutt. Drøye ti minutter seinere går hjemmelaget opp i ledelsen 2–1 etter at nylig ankomne Scheel tvang keeper Björnsson til å gi en retur som Aalbu satt kontant i nettet.

Like etter er Giæver nære ved å utligne, men en flott redning av Bærumkeeper Hjulstad forhindrer det. Men i det 40. minutt får bortelaget frispark fra 18 meter, og det vet vi alle er farlig når Tom Erik Breive er på banen. Lekkert sender han ballen i vinkelen i keeperhjørnet, og stillingen er 2–2 til pause.

Sarpsborg kjører kampen i 2. omgang og det er helt greit at det er bortelaget som scorer det første målet etter at de har hatt stort ballinnehav frem til det 69. minutt. Wiig gjør en glimrende enkeltmannsprestasjon, dribler av 3–4 spillere og alene med keeper Hjulstad setter han ballen enkelt i kassa.

Snaue ti minutter seinere er det dags for ny scoring for bortelaget, også denne gang ved Wiig. Christian Brink, som signerte tidligere denne uken fra GIF Sundsvall, la en glimrende pasning i bakrommet bak forsvaret til Bærum, og alene med keeper fra skrått hold var Wiig sikker og satt inn 2–4.

Sarpsborg er som sagt med i racet om direkte opprykk igjen, og tar imot Strømmen på eget kunstgress i neste runde. Dette er en kamp Sarpsborg bør vinne hvis de skal henge med utover høsten, men samtidig vet vi at de ikke har levert varene på eget kunstgress til nå og at Strømmen er et lag det er vanskelig å slå. Bærum skal bort for å møte Glimt på Aspmyra. I utgangspunktet en meget vanskelig kamp, men i den formen Glimt er i for tiden er det absolutt ingen umulighet.

Hødd med ti mann i 75 minutter, burde tatt alle tre poengene mot Alta!
Hødd har vært i en formidabel form i det siste, men tapte forrige helg borte mot Sandefjord. Og med kun ett poeng hjemme mot Alta ligger laget fortsatt under nedrykksstreken. Men laget var det førende laget i dette oppgjøret, og burde ha vunnet kampen selv om lagets keeper Nyland ble utvist allerede i det 14. minutt.

Alta på sin side ser resignerte ut, står nå med kun en seier på 16 kamper og må foreta drastiske endringer i måten å opptre på hvis de skal berge plassen. Det ryktes at laget skal forsterkes stort i dette vinduet, noe som bør skje snarest hvis det fortsatt skal være et håp om å overleve.

Kampens mest diskuterte situasjon var da keeper Nyland fikk marsjordre tidlig i kampen. Det røde kortet er helt korrekt, selv om noen Høddspillere mente at Ertsås var på vei bort fra farlig posisjon da han ble tatt. Men vurderingen til talentfulle Nyland bør det settes spørsmålstegn ved.

Så tidlig i kampen, på hjemmebane, mot et formsvakt Alta, er det kanskje bedre å la spilleren passere. Vi er overbevist om at Hødd hadde snudd denne kampen med elleve spillere uansett, og nå må laget i tillegg unnvære sin førstekeeper i den viktige kampen borte mot KIL i neste runde.

Målene ble scoret på to dødballer. Først et kanonskudd fra Helland på et frispark fra 35 meter som suste inn i hjørnet bak en ellers god Jarosinski i det 32. minutt. Alta utlignet rett før slutt ved stopper Törnqvist etter at han fikk gå opp relativt uforstyrret på en corner i det 83. minutt. Hødd

Neste runde skal Hødd bort å møte et KIL i flyt. Alta før besøk av Bryne, en kamp de har en brukbar mulighet for å pynte på en begredelig hjemmestatistikk i.

Mjøndalen snudde og vant, nedturen til Kisa fortsetter!
Mjøndalen spilte opp mot årsbeste de siste 45 minuttene, en omgang Arne Erlandsen karakteriserte som den dårligste hans lag hadde prestert i år. Dermed snudde hjemmelaget kampen til sin fordel og vant fortjent 2–1 på Mjøndalen Stadion.

Resultatet medfører at Mjøndalen for alvor melder seg på i kampen om plassene som gir rett til kvalifiseringsspill etter seks kamper på rad uten nederlag. Kisa på sin side er inne i en forferdelig periode, og har på kort tid gått fra å være et topplag til nå å være et lag som er nødt til å se nedover tabellen etter fem tap på de siste seks kampene.

Kisa var brukbart med i de første 45 minuttene, og tok ledelsen allerede etter 12 minutter da Andresen steg til værs på et langt innkast fra Holmen og skallet inn 0–1. Dette er backens sjette scoring for året og gjør han til lagets toppscorer, og hvis vi ikke husker feil så har alle kommet etter dødball. Men Mjøndalen

Men fra pause og ut var det kun ett lag på banen. Mjøndalen skapte sjanser på løpende bånd og traff metallet både en, to og tre ganger og regelrett bombarderte Kisa. Utligningen kom etter et flott angrep i det 58. minutt Kombinasjon mellom Ohr, Kirkvold og Karlsen resulterte i at sistnevnte banket ballen i mål fra ca. 20 meter. Vinnermålet kom ikke før i det 87. minutt da Solberg slår en god corner som Kortgaard Ingebretsen får hodet på.

Mjøndalen skal ut i en meget tøff kamp neste runde da de gjester Komplett. no-Arena og møter formlaget nummer en Sandefjord. Kisa på sin side har en like tøff oppgave når de tar imot det suverene topplaget Start på UKI-Arena.

Ranheim ble første laget som tok poeng fra Start på Sør-Arena!
Start hadde syv strake seirer på eget gress før denne kampen, men vi mistenkte på forhånd at Ranheim kunne være et lag som evnet å sette en stopper for den flotte statistikken. Og vi fikk rett i den mistanken, da Ranheim presterte godt og tok med seg et fortjent poeng fra Sør-Arena etter å ha spilt 2–2 mot Start.

Begge lag hadde gode muligheter til å score flere mål og også avgjøre kampen til sin fordel, men uavgjort er alt i alt et greit resultat. Start troner fortsatt alene på tabelltoppen, mens Ranheim fortsetter å imponere og er for fullt med i kampen om opprykk.

Det var hjemmelaget som tok føringen allerede etter 2 minutter. En lang ball fra Vikstøl fant Kristjansson inne i feltet som på noe underlig vis klarte å overliste keeper Barli. Og det er Start som styrer de første tjue minuttene og bør øke sin ledelse i denne perioden. Men Rnahiem ville det annerledes og Stilson avslutter et godt Ranheim-angrep hvor Bye gjorde mye av forarbeidet.

Start tok igjen føringen i kampen etter at Andersen satt inn en retur fra corner i det 53. minutt. Begge lag har så sine sjanser, men alle tror det går mot hjemmeseier da det står 2–1 til langt inne i tilleggstiden. Men Ranheim får frispark, Stene skyter, Vilhjalmsson noe klønete handser på skuddet og det det blåses straffe. Straffen setter Stene inn og sluttresultatet spikres til 2–2.

Start reiser til UKI-Arena for å møte et meget formsvakt Kisa i den Tv2-sendte kampen neste mandag. Ranheim skal hjem på eget kunstgress og får besøk av et nesten like formsvakt TUIL som på alvor har blitt innblandet i nedrykksstriden.

Glimt ga bort initiativet i kampen og to poeng i racet om opprykk!
I en kjedelig og sjansefattig kamp på Strømmen Stadion spilte Strømmen og Bodø/Glimt uavgjort 1–1. Bortelaget var det førende laget i de første 45 minuttene og ledet helt fortjent 1–0 til pause, etter en omgang mange karakteriserte som den dårligste for året av hjemmelaget. Men av en eller merkelig grunn valgte Glimt å gi fra seg initiativet i kampen, og det var helt greit at hjemmelaget utlignet rett før slutt og sikret ett poeng.

Scoringen til Glimt kom etter flott spill, da Knarvik nydelig sendte Khalili alene med keeper Kerr. Glimt-angriperen gjorde ingen feil og satt trygt inn 0–1. Foruten scoringen var det kun en sjanse ved samme mann rett før pause som var verdt å nevne, da han fikk stå umarkert rett foran mål men headet svakt rett på keeper.

Strømmen hevet seg noe de siste 45 minuttene, men slet voldsomt med å skape noe offensivt spill og derigjennom sjanser. Men laget har en god evne til å stå på til kampslutt og fikk en god dobbeltmulighet rundt det 85. minutt. Først på et langt innkast fra Figved som det er nære på at hjemmelaget får pirket inn på lengste stolpe, men sjansen ble avverget til corner.

På denne corneren utligner Strømmen etter en gedigen keepertabbe av ellers solide Londak. Mulig han ble hindret noe, men den svake klareringen havner i beina på Tokstad som enkelt setter inn 1–1.

Et spørsmål vi stiller oss er hvorfor Cato Hansen valgte å bytte ut Khalili et kvarter før slutt. Hvis han var skadet eller var utslitt så er det en god grunn. Hvis ikke mener vi byttet ga Strømmen ett poeng og tapte to for Glimt. Khalili er den beste hodespilleren til Glimt, og det eneste hjemmelaget skapte muligheter på var dødballer. Khalili hadde vært gull verdt i slutten på kampen, og muligens kunne han klarert bort corneren som Strømmen scoret på.

Glimt står nå uten seier på de fem siste kampene, og bør benytte muligheten til å komme på vinnersporet igjen da bunnlaget Bærum kommer på besøk neste runde. Strømmen er vriene å slå, og det blir spennende å se om Sarpsborg 08 klarer å bryte ned den defensive muren de møter på Sarpsborg Stadion til helgen.

Femte strake seieren for Sandefjord!
Selv med en rekke spillere indisponible for tiden er Sandefjord formlag nummer en i Adeccoligaen for tiden, og står med fem strake seirer etter nedsablingen av TUIL på kunstgresset i Tromsdalen. Men kampen var jevnere enn det resultatet skulle tilsi, og Sandefjord skapte marginalt flere målsjanser enn hjemmelaget. Uansett så klarte ikke TUIL å opprettholde statistikken ved å revansjere 5–0 tapet mot Strømmen sist.

Sandefjord ledet 0–2 til pause. 0–1 ble satt inn på et langskudd fra Jaiteh i det 22. minutt, som etter en litt trang start på sesongen nå viser meget god form. I det 28. minutt økte Hansen ledelsen da han sikkert scoret alene med keeper Sørensen. Scoringen var fin, men det Hansen gjør da han tar med seg ballen på hælen og løper fra TUIL-forsvaret holder enda høyere kvalitet enn selve scoringen!

Kampen kunne fort blitt spennende hvis TUIL hadde satt noen av sine brukbare muligheter de siste 45 minuttene, men da så ikke skjedde avgjorde Sandefjord kampen i det 81. minutt ved Dieng. Et flott forarbeid fra den tidligere TUIL-spilleren Lamøy endte hos Dieng som sikkert satt inn 0–3 snaue ti minutter før slutt.

TUIL må nå helt klart se nedover på tabellen etter å ha tapt sine fire siste kamper, og det blir ikke lett å komme tilbake på vinnersporet når de reiser til Trondheim for å møte Ranheim i neste runde. Sandefjord tar på sin side imot Mjøndalen til kveldskamp allerede på fredag. Det blir et tøft oppgjør mellom to meget sterke og formsterke lag.

KAMPFAKTA

HamKam–KIL Toppfotball 0–5

MÅL: 0–1 Moen (12), 0–2 Moen (19), 0–3 Tuelo Johannesen (57), 0–4 Fazlagic (63), 0–5 Fazlagic (65)

GULE KORT

HJEMMELAG: Ingen

BORTELAG: Melgalvis, Tuelo Johannesen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Hogan–Jevne Hagen, Bjerke, Lie, Riise–Nedrebø, Hagen, Dahle–Tilley Solhaug, Gundersen, Lehne Olsen

INNBYTTER HJEMMELAG: Jensen for Solhaug (46), Asani for Lie (68), Sildnes for Dahle (79)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Valderhaug–Hæstad, Førsund, Shindika, Fazlagic–Tiller Larsen, Aas, Melgalvis – Myklebust, Tuelo Johansen, Moen

INNBYTTER BORTELAG: Solum for Johannesen (79), Skårdal for Larsen (84), Hansen for Moen (87)

Bryne FK–Notodden FK 2–1

MÅL: 1–0 Ertzeid (15), 11 Velta (32), 2–1 Dahle Høyland (81)

GULE KORT

HJEMMELAG: Posniak, Herrem

BORTELAG: Sande, Granerud, Kleven

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kristiansen–Landro, Posniak, Lode, Romslo–Fernandes, Stenersen, Stokkeland, Ertzeid–Helle, Risholt

INNBYTTER HJEMMELAG: Herrem for Stenersen (55), Høyland for Fernandes (76), Urstad for Stokkeland (84)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Larsen–Sande, Lien, Jenssen, Jahr – Alsaker, Velta–Kleven, Amundsen, Campbell – Holmen

INNBYTTER BORTELAG: Helgerud for Jahr (64), Granerud for Holmen (75), Aksnes for Alsaker (84)

Bærum SK–Sarpsborg 08 2–4

MÅL: 0–1 Elyounoussi (8), 1–1 Nervold (26), 2–1 Aalbu (37), 2–2 Breive (40), 2–3 Wiig (69), 2–4 Wiig (77)

GULE KORT

HJEMMELAG: Cornell

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Hjulstad–Troupe, -Scheel, Ruud Irgens, El-Masouri–Nervold, Cornell, Sandbu, Berg–Pellegrino, Aalbu

INNBYTTER HJEMMELAG: Llullaku for Cornell (62), Larsen for Pellegrino (79), Aubert for Nervold (84)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Björnsson–Berge, Heieren Hansen, Brink, Jørgensen–Breive, Engebretsen, Giæver, Elyounoussi, Wiig, Hoås

INNBYTTER BORTELAG: Ødegård for Heieren Hansen (45), Jonvik for Giæver (78), Solberg for Elyounoussi (82)

Hødd IL–Alta IF 1–1

MÅL: 1–0 Helland (32), 1–1 Törnqvist (83)

GULE KORT

HJEMMELAG: Ingen

BORTELAG: Nome, Thomassen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Nyland–Latifu, Klock, Moltu, Brandal–Aursnes, Heltne Nilsen–Helland, Sandal, Heltne – Standal

INNBYTTER HJEMMELAG: Urke for Aursnes (15), Mork for Heltne (76), Karlsen for Standal (89)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Jarosinski–Josefsen, Dujilo, Törnqvist, Nordbye–Nilsson, Reginiussen, Nome, Solberg -Nikolaisen, Ertsås

INNBYTTER BORTELAG: Thomassen for Josefsen (58), Balto for Solberg (79)

Mjøndalen IF–Ull/Kisa 2–1

MÅL: 0–1 Andresen (12), 1–1 Karlsen (58), 2–1 Kortgaard Ingebretsen (86)

GULE KORT

HJEMMELAG: Kirkevold, Olsen

BORTELAG: Kristoffersen, Holmen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Forn–Kortgaard Ingebretsen, Rønningene, Sundli, Solberg–Ohr, Idris, Karlsen, Diomande–Paul, Kirkevold

INNBYTTER HJEMMELAG: Stokke for Paul (75), Gunnarsson for Diomande (90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Origi–Jansen, Nordnes, Andresen, Rosenkilde–Moen Hansen, Kristoffersen, Adebahr, Kind Mikalsen–Soltvedt, Holmen

INNBYTTER BORTELAG: Mork for Hansen (65), Castilla for Soltvedt (85)

IK Start–Ranheim IL 2–2

MÅL: 1–0 Kristjansson (2), 1–1 Stilson (19), 2–1 Andersen (53), 2–2 Stene (90)

GULE KORT

HJEMMELAG: Børufsen, Oladapo, Vilhjalmsson

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Lund Hansen–Nouri, Andersen, Mathisen, Vikstøl–Asante, Strømstad, Owello, Børufsen–Kristjansson, Vilhjalmsson

INNBYTTER HJEMMELAG: Tronstad for Strømstad (61), Oladapo for Børufsen (82)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Barli–Kråkmo, Rønning, Moe, Malmo–Stilson, Åsen, Reginiussen, Løkberg–Stene–Bye

INNBYTTER BORTELAG: Krogstad for Rønning (66), Izuchukwu for Kråkmo (71)

Strømmen IF–Bodø/Glimt 1–1

MÅL: 1–0 Khalili (31), 1–1 Tokstad (86)

GULE KORT

HJEMMELAG: Van Den Burgt

BORTELAG: Sane, N’Diaye

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kerr–Amundsen, Yabre, Bjørnevik, Figved–Tokstad, Strømnes, Van Den Burgt, Rasch–Sistek, Møller

INNBYTTER HJEMMELAG: Nilsen for Amundsen (14), Olsen for Sistek (70)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Londak–Jacobsen, Sane, Braaten, Imingen–Knarvik, Berg, N’Diaye–Braaten, Khalili, Berglann

INNBYTTER BORTELAG: Johansen for Khalili (76), Nordberg for Berglann (76), Saltnes for N’Diaye (90)

TUIL–Sandefjord Fotball 0–3

MÅL: 0–1 Jaiteh (22), 0–2 Hansen (28), 0–3 Dieng (80)

GULE KORT

HJEMMELAG: Johansen, Talberg

BORTELAG: Magnusson

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Sørensen–Yndestad, Bertheussen, Talberg, Rinde–Johansen, Lidin Hansen, Strøm, Kjæve, Lysvoll–Johnsgård

INNBYTTER HJEMMELAG: Waage for Johnsgård (65), Allertsen for Johansen (71), Vangen for Strøm (78)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Austbø – Reppesgård Hansen, Dimitriadis, Magnusson, Brix – Dieng, Torp, Jaiteh, Lamøy–Hansen, Aas

INNBYTTER BORTELAG: Gustavsen for Torp (83), Brekke for Aas (85), Hem for Hansen (89)