På øye Horn i australske Queensland lever en rundt én millimeter lang skapning. Nå har den noe til felles med en fisk som levde for 380 millioner år siden: Navnet etter den kjente naturprogramlederen David Attenborough.

Les også: Her er «The missing link»

– Et kompliment

Attenborough har i seks tiår formidlet naturopplevelser gjennom ulike fjernsynsprogrammer. Gjennom dokumentarseriene har fjernsynsseere over hele verden fått møte skapninger fra nær sagt over alt på jorden, fra jungel til Arktis, fra fjelltopper til havbunn.

Prethopalpus attenboroughi, som den lille edderkoppen nå så flott heter, er også kjent som en trolledderkopp. Hovedpersonen selv, er ydmyk over at edderkoppen nå er gitt hans navn.

– Å få en art oppkalt etter seg, er en av de største komplimentene du kan få fra et forskningsmiljø, og jeg takker dere inderlig for dette, sa Attenborough under en takketale ifølge BBC.

Les også: Dette er verdens tredje beste bibliotekreklame

Fødende fossil

Gruppen som har gikk edderkoppen navnet, sier at de ville ære Sir David, som han nå kan kalle seg uten å bruke etternavn, på grunn av sin entusiasme for naturen og hans evner til å gjøre biologi tilgjengelig for TV-seere gjennom seks tiår.

Fisken han fikk oppkalt etter seg, Materpiscis attenboroughi, er for øvrig funnet av et fossil av en fisk som døde mens den var i ferd med å føde utenfor Australia.