TARIK: (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
TARIK: (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)

Rosenborg vil ha Elyounoussi

Trønderne jobber for å sikre seg forsterkninger i kampen om edelt metall. Fredrikstad bekrefter nå at RBK er interesserte i deres spissjuvel.

– Det er ingen hemmelighet at Rosenborg er interessert i ham, sier sportssjef i Fredrikstad, Joachim Jonsson.

– Har de kommet med et bud?

– Nei, det har ikke kommet bud på Tarik nå, men samtidig vet vi at ting kan skje fort. Rosenborg kjenner spillereglene og vet hva vi ønsker for han, sier Jonsson.

Tarik Elyounoussi returnerte til Fredrikstad etter et mislykket opphold i Heerenveen og er umåtelig populær i Plankebyen. En enda større heltestatus fikk han da han tidligere i sommer takket nei til den nyopprykkete serie A-klubben Pescara.

– Tarik er uvurderlig for oss. Han har en unik posisjon på banen og utenfor, men kommer det rette tilbudet så har vi lovet ham at han kan gå, sier Jonsson.

Ståle-interesse
Elyounoussi har vært lojal mot Fredrikstad og uttalte i et intervju med TV 2 tidligere i år at det er uaktuelt å spille for en annen tippeligaklubb.

– Ja, det stemmer det. Han ønsker primært å reise ut dersom han skal forlate klubben, men samtidig er Fredrikstad i situasjonen de er nå og det kan jo også spille inn, sier Jonsson.

Det har kommet interesse fra flere hold når det gjelder Tarik. Ståle Solbakken var selv i Fredrikstad for å se 24-åringen mot Hønefoss for to uker siden, men Fredrikstad har foreløpig ikke hørt mer fra Wolverhampton.

Les også: Rekdals barneoppdragelse hyllet i Fotballkveld

Ingen gullbinge
TV 2 kjenner til at Fredrikstad ikke kommer til å sitte igjen med så mange kronene dersom de selger Elyounoussi. Heerenveen sikret seg en god videresalgsavtale da Tarik returnerte til Plankebyen, men Jonsson mener det ikke vil avgjøre om det blir et salg eller ikke.

–– Han er verdt mer for oss om vi får beholde han, men vi lar ikke det avgjøre om vi selger han eller ikke. Tarik har vært meget lojal mot Fredrikstad og han vet at han får muligheten dersom det dukker opp et ok bud.

Fredrikstad har selv jobbet med å sikre seg spillere til klubben som desperat trenger poeng under nedrykksstreken. I går slo to debutanter til. Nenad Sreckovic sendte laget i føringen mot Tromsø og Haitam Aleesami var delaktig i 2-0-målet som også ble sluttresultatet.

– Det var gledelig for oss. I tillegg fikk Zlatko Tripic spille noen minutter, sier Jonsson.

Tripic er på lån fra Molde ut sesongen. Nå jakter Fredrikstad ytterligere to spillere som skal hjelpe de å berge plassen. En midtstopper og en spiss, men det finnes ikke midler til å kjøpe.

– Vi har midler til drift så vi forsøker å hente et par forsterkninger som vi ikke trenger å betale overgangssum for, sier Jonsson.

- Interessant spiller. På dagens Rosenborg-trening var både Tore Reginiussen og Mikkel Diskerud på plass. På direkte spørsmål legger ikke Hroar Stjernen, daglig leder i Rosenborg, skjul på at FFK-spilleren er interessant for trønderne.

- Det er en interessant og god spiller. Og det er ingen hemmelighet at vi har kikket på han. Men det er opp til han, litt opp til Fredrikstad og opp til oss.

- Vil det komme en henvendelse fra dere?

- Det har jeg ikke noen kommentar på.

- Vil han bli veldig dyr siden det er snakk om en stor profil i norsk fotball?

- Jeg tror jeg velger samme svar der, sier Stjernen til TV 2.