Randi Gustad
Randi Gustad

Gustad frykter intern grums ødelegger for håndballjentene

TV 2s håndballekspert etterlyser den gode lagfølelsen foran Norges kvartfinale mot Brasil.

– Det virker som egoene begynner å vokse. Den gode lagfølelsen der man hele tiden støtter hverandre virker tidvis å være borte. Det er mye syting om spilletid. Det kan fort skape dårlig stemning, og det kan være intern grums i spillergruppa man må ta tak i, sier Randi Gustad til TV 2 Sporten.

Norge haltet seg videre i OL med kun to seirer på fem kamper. Søndag ble det femmålstap mot Spania.

– Med tanke på hva dette laget har prestert tidligere var dette hjelpeløst. De spiller anspent og uten lagmoralen vi er vant til å se. Dette var veldig dårlig, sier en engasjert Gustad.

Håndballeksperten mener Lunde-tvillingene og Heidi Løke er tre av dem som bør jobbe med å spre mer positiv energi inn i et lag som helt tydelig sliter.

– Marit Malm Frafjord burde som kaptein stå mer frem. Jeg syns hun er veldig tam. Det ser hvert fall sånn ut fra sofakroken. Og Karo (Karoline Dyhre Breivang) pleier å brøle mer i timeoutene.

Les også: Spania ga Norge en håndball-leksjon: – Dette var forferdelig

Amanda Kurtovic måtte ut med en akillesskade etter pause søndag, regnes som usikker mot Brasil tirsdag og kan være ferdigspilt i OL. I så fall kan Karoline Næss gjøre seg klar for London-tur.

– Kurtovic er en ressurs fremover på banen. Samtidig er det ikke sikkert det er så dumt å få inn Næss. Hun er god i midtforsvaret, og der savner jeg at noen tar tak, sier Gustad.

KAN DRA FORDEL: Thorir Hergeirsson og de norske håndballjentene kan ha en fordel i kampen. Det mener TV 2s håndballekspert Randi Gustad.
KAN DRA FORDEL: Thorir Hergeirsson og de norske håndballjentene kan ha en fordel i kampen. Det mener TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Hun mener det kanskje hadde vært best for Norge å møte Russland i kvartfinalen, men håper nå de kan bli semifinalemotstander dersom de norske jentene reiser seg mot Brasil tirsdag morgen.

– Nå er det først og fremst hard mental jobbing som må til, mener Gustad.

Randi Gustad
Randi Gustad