Henrik Ingebrigtsen (Foto: Åserud, Lise, © LIA)
Henrik Ingebrigtsen (Foto: Åserud, Lise, © LIA)

Henrik Ingebrigtsen til finale på 1500 meter: – Jeg føler meg kanonsterk

Sandnes-løperen fortsetter å imponere i OL.

Henrik Ingebrigtsen viste at han er i fenomenal form da han kapret femteplassen i første semifinaleheat på 1500 meter søndag kveld.

Dermed er han direkte kvalifisert til finalen tirsdag.

Taoufik Makhloufi (3.43,24) fra Tunisia vant heatet.

Var ikke sikker
– Jeg var ikke sikker på om jeg var i finalen før jeg var over mållinjen. På de siste 400 meterne hadde jeg likevel en sterk tro på at det skulle gå. Jeg lever ut drømmen min, og det er helt herlig å være i finalen, sa Ingebrigtsen, som er fersk europamester på distansen.

– På de siste 100 meterne klaffet det veldig godt teknisk. Jeg merket ikke noe til melkesyren, la han til.

Men det kunne fort gått galt for det norske 1500-meterhåpet.

– Jeg hadde et nesten-fall. Det ødela nesten for meg med 250 meter igjen. Men jeg akselererte bare inn i svingen og sikret meg en plass innerst ved listen. Jeg fikk et maks oppløp og «makset» siste hundre. Det gikk med nokså god margin. Det var ikke målfoto, men det var ikke mer enn må være, sier Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

I rivende utvikling
Tidligere i år slettet løpersensasjonen Lars Martin Kaupangs 36 år gamle norgesrekord på 1500 meter da han løp på 3.36,39. I EM ble det et sensasjonelt gull med tiden 3.46.20.

Les også:Selvsikker Ingebrigtsen rett til semifinale: – Jeg følte meg vanvittig bra

– Det lover bra. Jeg føler meg kanonsterk. Med nok et løp i beina, tror jeg at jeg kan gjøre det enda bedre, sier Ingebrigtsen om finalen. (TV 2 Sporten/NTB)