bolt 1
bolt 1
Usain Bolt (Foto: ERIC FEFERBERG, © athle)
Usain Bolt (Foto: ERIC FEFERBERG, © athle)
Usain Bolt (Foto: KAI PFAFFENBACH, © KP/AF)
Usain Bolt (Foto: KAI PFAFFENBACH, © KP/AF)

Bolt til TV 2 etter OL-gullet: – Jeg var litt nervøs

Usain Bolt bare fem hundredeler bak sin egen verdensrekord.

Usain Bolt innfridde forventningene med seier og olympisk rekord i 100-meterfinalen søndag. Bolt fikk tiden 9,63.

Jamaicaneren lå noe bak flere av konkurrentene de første 50 meterne, men avanserte forbi og var klart foran da han krysset målstreken.

25-åringen så ut til å kunne true verdensrekorden (9,58) han satte i Beijing for fire år siden på det raske banedekket i London, men i mål var han fattige fem hundredeler bak.

Med søndagens gull er han oppe i fire totalt. Han vant også gull på 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter stafett i Beijing.

Bolts treningskamerat Yohan Blake kom på andreplass med tiden 9,75 – en tangering av hans personlige rekord. Amerikaneren Justin Gatlin tok tredjeplassen, fire hundredeler bak Blake.

Les også:Derfor er kroppen til Bolt en gullmaskin

– Var litt nervøs
En strålende fornøyd Bolt snakket med TV 2 etter gull-løpet.

– Alt handlet om å vinne i dag. Jeg sprang bra. Jeg var heller aldri bekymret for starten min, fordi treneren min sa at jeg ikke skulle være det.

– Var du nervøs?

– Jeg var litt nervøs. Men når jeg kom inn på arenaen gav publikum meg den energien jeg trengte, og det var bra, sier han til TV 2.

Gullvinneren hyller også publikum på OL-stadion i London.

– Energien her er helt spesiell. Det er så høylytt. Jeg har aldri følt noe lignende.

Også sølvvinner Yohan Blake var strålende fornøyd.

– For fire år siden satt jeg hjemme og så på, og nå dette. Jeg er veldig fornøyd og veldig takknemlig for sølv. Jeg er henrykt over å være her, og gleder meg over min treningskamerat og venn, sier han.

Se intervju med Blake i videovinduet nedenfor.

633784

Bronsevinner Gatlin dedikerte medaljen til fansen sin.

– Det føles fantastisk. Det har vært en lang reise. Det er fllott å ta bronse foran supporterne mine, denne var for dem, sier han til TV 2

Han hyller også gullvinneren

- Bolt er en stor mester, og jeg er glad for å få være med på dette. Stemningen var elektrisk. Hele verdens øyne var rettet mot oss, og det er stort, avslutter han.

Se intervju med Gatlin i videovinduet nedenfor.

633785

Jogget til finale
Usain Bolt fikk som ventet ingen problemer med å ta seg til finale tidligere på kvelden. Jamaicaneren fikk raskt et solid forsprang på konkurrentene og jogget i mål på tiden 9,87.

Ryan Bailey fra USA tok andreplassen med tiden 9,96 og gikk også videre til finale. Richard Thompson (Trinidad og Tobago) sikret seg også en plass i finalen.

Gatlin med bestetid
I første heat var Justin Gatlin (USA) best. Han noterte seg for tiden 9,82, med Churandy Martina fra Nederland ni hundredeler bak.

Bolts landsmann Asafa Powell klokket inn på tiden 9,94. Det holdt bare til en tredjeplass i heatet, men var likevel godt nok til å sende Powell til finale med den beste tiden av løperne som gikk direkte til finalen.

Les også:Usain Bolts lege: – Vi kan se rekorder ryke

Tre x Jamaica
I tredje og siste heat gjorde Usain Bolts treningskamerat og største utfordrer, Yohan Blake, kort prosess og sikret finaleplass med tiden 9,85. I likhet med Bolt valgte også Blake å sakke ned de siste tyve meterne.

Dermed stiller tre jamaicanere og like mange amerikanere på startstreken i 100-meterfinalen klokken 22.50 i kveld.

Tyson Gay tok nemlig andreplassen, fem hundredeler bak tiden til Blake.

De to beste i hvert av de tre heatene gikk videre. Det samme gjorde også de to løperne med best tid.