SAVNET: Sigrid er ca 170 cm høy, har brunt langt hår og blå øyne. (Foto: Privat/Politiet)

SISTE: Brannvesenet har avsluttet søket i Østensjøvannet for søndag. Dette bekrefter Stig Duaas ved Brannvakten i Oslo til tv2.no klokken 22.30.

Brannvesenet fikk beskjed fra politiet om å starte søk i Østensjøvannet. Det bekrefter brigadesjef i Oslo Brannvesen, Lars Grimsgård overfor TV 2. Sju dykkere og to dykkerbiler fra Briskeby og Sagene brannstasjoner vil delta i søket.

– Vi jobber først langs vannkanten, men kan eventuelt gå ut på dypere vann ved behov. Vi jobber så langt ut på natten som det trengs, sier Grimsgård til TV 2 ved 20.40-tiden.

Politiet har sammen med Røde Kors og en mengde frivillige gjennomført en omfattende leteaksjon etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, etter at hun ble meldt savnet natt til søndag. Arbeidet har ikke gitt resultater, og politiet gikk like før klokken 21.30 ut med nasjonal etterlysning i saken.

– Hørte skrik

Politiet bekreftet tidligere søndag kveld at de har snakket med flere personer som har hørt et høyt skrik i nærheten av stedet der den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetnes mobiltelefon og sko ble funnet.

Anne-Mette Sætre er en av dem som har meldt ifra til politiet om det hun opplevde rundt klokken 00.30 natt til søndag.

– Vi hørte et skjærende, vondt skrik. Det var ikke bare krangling eller noe sånt, men noen som skrek. Jeg satt ute og tok en røyk, mens datteren min lå inne. Hun hadde nesten sovnet, men også hun hørte skriket, og kom ut til meg, sier hun til tv2.no.

Sætre er skremt over forsvinningen.

– Jeg får frysninger. Det er uvirkelig å se ut på politiet og Røde Kors som arbeider utenfor her. Det er uhyggelig å tenke på om det skriket har noe å gjøre med det som har skjedd, sier Sætre, som varslet politiet om skriket da forsvinningssaken ble kjent søndag morgen.

Skrik11_1 (Foto: TV 2)
Vaktleder Tone Bærland ved Krimvakta i Oslo politidistrikt opplyser til tv2.no at de blant annet har fått tips om at naboer av barnehagen skal ha hørt et skrik rundt klokken halv ett.

– Vi har fått inn flere tips, og det er et av dem, sier Bærland.

Holder alle muligheter åpne

16-årige Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet fra Østensjø i Oslo etter at hun ikke kom hjem til avtalt tid, klokken 00.30 natt til søndag.

– Vi anser dette som veldig alvorlig, og har svært lite å gå etter, sier operasjonsleder Finn Belle til tv2.no.

Det var foreldrene som meldte henne savnet.

– Jenta gikk fra en venninne like før midnatt. Politiet ble kontaktet av foreldrene allerede da de var ute og lette etter datteren ved 00.30-tiden, sier operasjonslederen.

Stor leteaksjon

talsmannFam220
Både politiet, Røde Kors, og en hel rekke frivillige har lett etter jenta i løpet av hele søndagen. Talsmann for familien, Geir Strand, er forteller om et omfattende arbeid.

– Det har vært en stor leteaksjon der et par hundre foreldre har vært involvert der vi har gjennomsøkt en lang rekke parkeringsplasser ut mot Østmarka.

– Denne saken har oppskaket og preger hele lokalmiljøet veldig sterkt. Det var en ung jente som mange kjente som nå er savnet, sier Strand til TV 2.