Fredrikstad - Tromsø 2-0

Den siste tiden har Tarik Elyounoussi blitt linket til blant annet italienske Pescara. I dag er det helt uviktig.

– Det kan jo skje mye, men akkurat nå så driter jeg i det. Det er seieren som betyr mest i dag, både for meg og våre supportere som støtter oss uansett om vi vinner eller taper. Jeg sender en stor takk til dem, og dette var en stor opptur for hele byen. Det er det som betyr noe nå, sier Tarik til TV 2 Sporten.

Den brennhete spissen er muslim, og nå for tiden er det Ramadan. Det betyr at han må unngå å spise mens sola er oppe. Tarik innrømmer at fastingen kan være tøft.

– Det er tøft, men det er en mental greie. Jeg har gjort det før og jeg klarer å holde en hel match i dag også, så det er ikke noe problem i det hele tatt, sier han.

Debutantenes aften
Kampen åpnet med et lite overtak til Fredrikstad de første ti minuttene, uten at hjemmelaget skapte noen sjanser av overtaket.

Etter tolv minutter tok Fredrikstad ledelsen etter at Tarik Elyounoussi spilte fri Nenad Sreckovic. Serberen satte ballen kontant i mål i sin FFK-debut.

DRØMMEDEBUT: Her scorer Nenad Sreckovic i sin Tippeligadebut.

Etter 15 minutter ropte Tromsø på straffe, da Ole Martin Årst tilsynelatende ble revet ned innenfor 16-meteren av Jørgen Horn. Reprisene viste likevel at forseelsen skjedde utenfor 16-meteren, men dommeren valgte heller ikke å gi frispark.

Dette var også det nærmeste Tromsø kom i 1. omgang, noe trenerteamet til TIL ikke var spesielt fornøyd med.

– Dette var direkte kjedelig, dødt og lite initiativrikt, sa Tromsøs assistenttrener Agnar Christensen om bortelagets prestasjoner i 1. omgang.

I åpningen av 2. omgang var det tydelig at noe var gjort med innstillingen til Tromsø-spillerne. De første fem minuttene handlet mest om TIL, og nærmest kom Ruben Yttergård Jenssen med et skudd rett utenfor Masalins mål.

Ny god debutant-prestasjon
Etter dette mistet TIL grepet om kampen, og Fredrikstad begynte å ta over.

Det fikk de raskt betaling for.

For etter 57 minutter gikk Fredrikstad opp til 2-0, og igjen var det en debutant som kom i fokus: Haitam Aleesami kom seg fri på venstrekanten, og slo et perfekt innlegg langs bakken til Tarik Elyounoussi, som på enkelt vis kunne trille ballen i mål.

Målet var Elyounoussis syvende mål for sesongen.

Tre minutter før slutt fikk TIL en gigantsjanse til å redusere, men Masalin i Fredrikstad-målet vartet opp med en feberredning på skuddet til Ruben Yttergård Jenssen.

SjanseJenssen

Etter fem minutter tillagt tid, var det klart at Fredrikstad hadde tatt en vital seier i nedrykksstriden.

Fredrikstad-trener Trond Amundsen var fornøyd med dagens viktige hjemmeseier.

– Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen i dag. Det er viktig å vinne når vi presterer så godt i en kamp sier Amundsen til TV 2 Sporten.

En av målscorerne i dag, Tarik Elyounoussi, har blitt en ettertraktet mann for andre klubber, noe også Amundsen innser.

– Tarik er en veldig god spiller. Jeg håper vi beholder ham, men det er nok andre klubber som ønsker ham også, sier han.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo var en slagen mann etter oppgjøret.

– Det var langt mellom våre høydepunkter i dag. Vi så allerede på 1-0 at vi var på etterskudd hele tiden, og vi kom oss aldri inn i kampen. Dette er en voldsomt sliten gjeng etter kampene i Europaligaen, sier Høgmo til TV 2 Sporten.

Han tror likevel ikke at dette tapet gir laget hans en psykisk knekk.

– Denne spillergruppa er flinke til å komme seg etter et slikt tap. Nå må vi tenke på en kamp av gangen, og det blir viktig å gjøre en bra kamp hjemme mot Strømsgodset i neste runde, sier han.

Sandnes Ulf tapte i dag mot Lillestrøm, noe som betyr at avstanden nå bare er to poeng mellom Fredrikstad og Sandnes Ulf, som ligger på kvalifiseringsplassen.

Tromsø faller med dagens tap ned på en 8. plass, som potensielt kan bli til en 10. plass dersom Aalesund og Brann vinner sine kamper mot henholdsvis Rosenborg og Stabæk.

Lagoppstillinger:

Fredrikstad (4-4-2): J. Masalin - M. Hansen, V. Martinsen, J. Horn, H. Aleesami - O. Halvorsen, N. Sreckovic, T. Holm, H. Ramberg - T. Elyounoussi (K), A. Ruud Tveter.

Benken: J. Knudsen, A. Landgren, K. Jabbie, M. Gueye, Z. Tripic, S. Rafn, O. Strømsborg.

Tromsø (4-4-2): M. Sahlman - H. Norbye, F. Björck, M. Koppinen (K), R. Kristiansen - M. Andersen, R. Johansen, R. Yttergård Jenssen, T. Drage - O. Årst, Z. Ondrásek.

Benken: B. Lekström, H. Yndestad, T. Bendiksen, V. Lysvoll, A. Prijovic.