Odd Grenland - Viking (1-4)

Følg kampen i vårt livesenter.

Rolig start på Skagerak Arena
Kampen startet rolig på Skagerak Arena. Både Odd Grenland og Viking brukte mye tid med ballen innad i laget uten å skape sjanser. Etter drøye ti minutter fikk Odd Grenlands kampen første store sjanse. Torgeir Børven slo et innlegg mot Adem Güven som stusset ballen mot mål. Viking-keeper Jarstein var på ballen som gikk i stolpen.

Like etter fikk Odd Grenland nok en sjanse. Torgeir Ørven fyrte av et skudd mot mål. Denne fanget Jarstein opp, som virket å være i form.

Berisha åpnet målfesten
Etter 13 minutter fikk Viking muligheten. Det var unggutten Veton Berisha som mottok ballen og var helt alene med Odd-keeperen. Den satte han i nettet og det stod 1-0 til Viking.

Les også: Børven senket Sogndal
Les også: Makhtar Thioune klar for Viking: – Jeg skal vise dere på banen

Like etter var det Berisha sin tur å vise seg frem igjen. Etter 18 minutter spilt fikk Viking frispark som ble stusset i stolpen. Returen havnet hos Veton Berisha som enkelt satte ballen bak André Hansen.

37 minutter ut i kampen var Viking frempå igjen. Trond Olsen slo inn i feltet. Der stod Vidar Nisja som tok imot ballen før han vendte om og fyrte av et skudd som gikk i mål for Stavanger-laget.

3-0 TIL VIKING: Her setter Vidar Nisja inn det tredje målet for Viking i første omgang.

Det stod 3-0 til Viking mot Odd Grenland før lagene gikk til pause.

Odd Grenland med superbytte
Frode Johnsen ble byttet inn for Adem Güven ti minutter ut i andre omgang etter at Odd Grenland fikk hjørnespark. Sekunder senere tok Johnsen sats og headet inn reduseringen for Skien-laget. Viking-spillerne var sjanseløse i luften.

Men like etterpå viste Viking at de hadde planer om å kapre alle tre poengene på Skagerak Arena. Et frispark like utenfor 16-meteren ble banket i mål av Martin Ørnskov, og det stod 4-1 til Viking etter 58 spilte minutter.

FRISPARK TIL VIKING: Martin Ørnskov banker ballen i mål bak André Hansen på et frispark like utenfor 16-meteren.

Odd Grenland prøvde å hente seg inn i kampen, men kom aldri til de store sjansene foran Viking-målet. Kjell Jonevrets kontrollerte de siste minuttene av kampen. Det endte til slutt 4-1 til Viking mot Odd Grenland.

Mener Odd Grenland burde scoret tidlig i første
Dag Eilev Fagermo mente at Odd-spillerne ikke tok sjansene de fikk i første omgang.

– Det var en merkelig fotballkamp. Vi startet bra, men plutselig ligger vi under 2-0. Målet vårt tente et lite håp, men når vi får 4-1-målet mot oss så er håpet ute, sa Fagermo til TV 2 Sporten etter kampen.

Kampen kunne fått et annet utfall om Odd Grenland hadde vært mer presise foran mål.

– Vi gjør personlige feil når vi styrer kampen på 0-0. Der skal vi score mål slik at vi ikke havner under på hjemmebane.

Les også: Her er alle Tippeliga-overgangene
Les også: Kjell Jonevret etter Vikings kalasseier: - Jeg synes ikke vi er så veldig gode

– Ikke en typisk 4-1-kamp
Viking-treneren mener laget var svært effektive i kampen.

– Det var viktig for oss å få det fjerde målet. Kampen var ikke en typisk 4-1-kamp. Vi er effektive og har en fantastisk målvakt. I tillegg har vi en liten jævel på topp som springer som en gal, sa Jonevret.

Spilleren Viking-treneren snakket om var Veton Berisha. Unggutten ble kåret til banens beste spiller med to scoringer som kom allerede før 20 minutter var spilt.

– Det var herlig å få to mål i starten. Etterpå løfter vi oss og får det tredje. Selvfølgelig har vi litt flaks når vi scorer så mange mål, men vi jobber hardt for dette.

Berisha har scoret fem mål på fire kamper, men har ingen planer om å gi seg der.

– Planen er å score flere mål fremover, så jeg er veldig fornøyd med det, sa Berisha etter kampslutt.

Lagoppstilling:

Odd Grenland: André Hansen, Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Morten Fevang, Emil Jonassen, Jone Samuelsen, Magnus Lekven, Simen Brenne, Adem Güven, Torgeir Børven, Mattias Andersson.
Innbyttere: Andreas Lie, Paul Addo, Frode Johnsen, Elbasan Rashani, Niklas Gunnarson, Herolind Shala, Snorre Krogsgård.

Viking: Rune Almenning Jarstein, Trond Erik Bertelsen, Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Martin Ørnskov, King Osei Gyan, Yann-Erik de Lanlay, Trond Olsen, Indirid Sigurdsson, Veton Berisha, Vidar Nisja.
Innbyttere: Arild Østbø, Christian Landu Landu, Erik Nevland, Bjorn Andersson, André Danielsen, Henri Anier, Jon-Helge Tveita.