redning000000
redning000000
Danny Welbeck (Foto: TV 2/)
Danny Welbeck (Foto: TV 2/)
vidic000000
vidic000000
FORLATER OLD TRAFFORD? Engelske aviser spekulerer i at Sir Alex Ferguson er fornøyd med unguttene Chris Smalling og Phil Jones' utvikling, og at det kan bety kroken på døra for Nemanja Vidic og Rio Ferdinand til sommeren. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
FORLATER OLD TRAFFORD? Engelske aviser spekulerer i at Sir Alex Ferguson er fornøyd med unguttene Chris Smalling og Phil Jones' utvikling, og at det kan bety kroken på døra for Nemanja Vidic og Rio Ferdinand til sommeren. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
peter000000
peter000000
redning000000
redning000000
redning000000
redning000000

Ble Vålerenga snytt for seier mot Manchester United her?

Manchester United stilte med tilnærmet ren førsteellever, men Vålerenga var nærmest scoring - og ble muligens snytt på Ullevaal.

Vålerenga-Manchester United 0-0
Se sammendrag med blant annet den omdiskuterte situasjonen i videovinduet øverst!

Manchester United hadde de fleste sjansene på Ullevaal, men det var Vålerenga som fikk den aller største. For selv om både Danny Welbeck og de andre rødkledde sløste med sjansene var det Vålerengas Chuma Anene som var nærmest å bli matchvinner. Kun heroisk innsats fra Wayne Rooney hindret baklengsmål for det stjernespekkede engelske mannskapet.

- Det var ikke en 0-0-kamp egentlig. De skapte sjanser, det er oppkjøring og da er det viktigst å skape sjanser. Målene vil komme, sa Trevor Morley i TV 2s studio etter kampen.

Den tidligere Premier League-proffen tror derimot ikke Sir Alex Ferguson ville vært fornøyd dersom han hadde vært til stede på Ullevaal.

- Hvis Ferguson hadde vært her, ville han nok gitt dem hårføneren, sa Morley.

Tidlig engelsk press
De engelske stjernene kjørte showet i åpningsminuttene, foran et fullsatt rødkledd Ullevaal-publikum, men de store sjansene uteble. Høydepunktet for de rødes fans var at Nemanja Vidic spilte sin første Manchester United-kamp siden han ble skadet i Mesterliga-kampen mot Basel 7. desember.

Etter tolv minutter måtte Vålerengas unge keeper Gudmund Kongshavn i aksjon for første gang da Nani trikset seg gjennom Vålerenga-forsvaret. Portugiseren fikk ballen litt for langt foran seg, og hjemmelagets bergenske målvakt avverget faren med en benparade.

Bojan med skuddforsøk
Like før 20 minutter var spilt forsøkte Vålerengas Bojan Zajic skuddfoten fra distanse. Serberen ble gitt fritt spillerom like utenfor seksten, og lot seg ikke be to ganger. Anders Lindegaard måtte ut i full strekk, men ballen gikk like utenfor. Like etterpå forsøkte Chuma Anene seg fra tilsvarende posisjon, men denne gangen gikk avslutningen via en forsvarsspiller og ut over sidelinjen til hjørnespark for vertene.

Nani viste seg som den mest aktive av Manchester Uniteds angripere, og i halvveis i 1.omgang var portugiseren på farten igjen. Han dro av Benjamin Dahl Hagen og la inn, men Ashley Youngs avslutningsforsøk ble blokkert.

Etter 25 minutter fikk Manchester United frispark i farlig posisjon, etter at Danny Welbeck ble lagt i bakken en halv meter utenfor sekstenmeterstreken. Wayne Rooney forsøkte seg, men frisparket gikk via muren og ut til hjørnespark.

De røde stjernene tok fullstendig kontroll på ballen, og tempoet til både Nani, Ashley Young og Danny Welbeck viste seg vanskelig å håndtere for Tippeliga-spillerne.

Innimellom var likevel Vålerenga på visitt på engelskmennenes halvdel. Mohammed Fellah ville vise at også han kan skyte fra distanse, men nok en gang gikk avslutningsforsøket utenfor rammene til Anders Lindegaards United-mål.

Welbeck med en rekke sjanser
Ti minutter før pause fikk en av stjernene i rødt muligheten til å vise hvordan det skal gjøres, men Danny Welbeck misset grovt og skjøt langt utenfor.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Danny Welbeck (Foto: TV 2/)
Danny Welbeck (Foto: TV 2/)

Fem minutter senere fikk engelskmannen en enda større sjanse. Flott samspill med Wayne Rooney sendte gjestenes spiss alene med Kongshavn, men da han skulle avslutte snublet EM-spilleren og Enga-keeperen fikk tak i ballen.

Artikkelen fortsetter under videoen av sjansen!

633547

Minuttet etter forsøkte Welbeck seg på ny, men denne gangen reddet Kongshavn med en nydelig parade, og to minutter senere reddet han igjen da Welbeck skjøt fra distanse. På overtid i omgangen fikk Vålerenga sin største sjanse i omgangen, men utrolig nok gikk Ahmed Suleimans heading fra ti meter utenfor.

TV 2 Play: Se Suleiman forsøke seg
TV 2 Play: Se Welbeck forsøke seg fra distanse

Vålerenga gjorde en rekke bytter i pausen. Lars Hirschfeldt tok plass i målet i stedet for Gudmund Kongshavn, Martin Pusic erstattet Ahmed Suleiman og den tidligere Tottenham-unggutten Dag Alexander Olsen, som er på prøvespill for Enga, kom inn for Bojan Zajic.

Vidic kom seg fint gjennom
Fem minutter ut i omgangen kom Wayne Rooney til sin første scoringsmulighet i kampen, da et innlegg fra Nani fant spissens pannebrask. Avslutningsforsøket gikk over fra stjernespissen. Like unøyaktig var Chuma Anene da han fikk muligheten etter en time. Headingen fra Vålerenga-spilleren gikk utenfor.

Like etter oppstod oppgjørets største applaus, da Shinji Kagawa og Anderson erstattet Danny Welbeck og Nemanja Vidic. Applausen var nok rettet mot både nysigneringen Kagawa og det vellykkede comebacket til kaptein Vidic.

Les også: Vidic til TV 2 Sporten: - Med litt flaks vinner vi serien

Fem minutter senere kunne gjestene fått straffespark da Nani gikk i bakken i duell med Martin Pusic, men dommer Tom Harald Hagen valgte i stedet å dømme frispark. Frisparket skjøt Anderson rett i klypene på Lars Hirschfeldt.

De røde var i ferd med å etablere presset igjen, og Ashley Young ble spilt gjennom på høyresiden og fikk legge inn. Dessverre for gjestene hadde ingen posisjonert seg godt nok inne i feltet, og sjansen rant ut i sanden.

Minuttet etter skjedde nesten det samme igjen, denne gang med Rooney i tilretteleggerrollen. Spissen tok seg rundt på høyresiden, men fant ikke Shinji Kagawa inne foran mål. De røde nærmet seg, og kun få minutter etter kombinerte Paul Scholes, Rooney og Ashley Young fint, men sistnevnte klarte ikke å stokke beina.

Vålerenga var på en sjelden visitt i gjestenes boks, og Chuma Anene fikk en god mulighet fra en posisjon helt bakerst i feltet, men skjøt utenfor etter 71 minutter.

Vålerenga snytt for scoring?
Minuttet etter fikk Anene sjansen igjen, og denne gang var den av den store sorten. Et innlegg fra høyre ble totalt feilberegnet av Anders Lindegaard, og Anene headet mot det tommet målet. En heroisk innsats fra Wayne Rooney fikk hindret scoring, ettersom spissen kastet seg og fikk klarert så å si akkurat på målstreken. Når man så på reprisene var det vanskelig å se om ballen hadde krysset linjen eller ikke.

redning000000
redning000000

Seks minutter før slutt kunne et samarbeid mellom Shinji Kagawa og en annen innbytter - Javier Hernandez - gitt gjestene ledelsen. Japaneren la inn og mexicaneren kastet seg fram for å avslutte, men innlegget var litt for unøyaktig og scoringen uteble på ny.

Minuttet før slutt var Chicharito nære på igjen. Antonio Valencia kom seg gjennom på venstresiden og la inn, men inne foran mål gikk Giancarlo Gonzalez Castro i veien for Manchester United-spissen, og dermed måtte de røde nok en gang se en stor scoringsmulighet bli spolert.

På overtid var det Anderson sin tur til å forsøke seg, men også brasilianernes avslutning falt under kategorien «for dårlig». Venstrefoten var ikke helt godt nok justert, og skuddet fra rett utenfor seksten gikk over målet til Lars Hirschfeldt. Dermed endte det 0-0 på Ullevaal.

Vålerengas lag:
Gudmund Taksdal Kongshavn, Simon Larsen, Giancarlo Gonzalez Castro, André Muri, Benjamin Dahl Hagen, Ahmed Suleiman, Kristofer Hæstad, Morten Berre, Mohammed Fellah, Bojan Zajic, Chuma Anene

Manchester Uniteds startellever:
Anders Lindegaard, Antonio Valencia, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Michael Keane, Nani, Michael Carrick, Paul Scholes, Ashley Young, Danny Welbeck, Wayne Rooney

Før kampen
Vidic gjør comeback for Manchester United, og i tillegg blir en rekke av EM-stjernene å se: Ashley Young, Nani, Danny Welbeck og Wayne Rooney starter kampen.

– Slår tilbake
Peter Schmeichel har stort tro på at Manchester United slår tilbake og vinner serien igjen, etter å ha tapt på målstreken for byrival Manchester Cirty forrige sesong.

Les også: Ferguson leder ikke United mot Vålerenga

– Selv om vi ikke vant mesterskapet forrige sesong, så forbedret vi oss med ni poeng. Det er en stor forbedring fra året før, da vi vant mesterskapet. Den siste dagen var vi selvsagt uheldig, men vi gjorde noen kjempefeil i de siste kampene. Vi ledet 4-2 mot Everton på Old Trafford, og den kampen skal vi ikke spille uavgjort. Den skal vi vinne. Hadde vi vunnet den så hadde vi vært fem poeng foran Manchester City før derbyet. Da hdde vi hatt kontroll. Nå spilte vi 4-4 og tapte for City, og så hadde de kontrollen, sier dansken til tv2.no.

– Dette er ting man må sette seg ned og tenke over. Jeg kjenner Ferguson veldig godt, og han vil helt sikkert ha snakket med spillerne om dette. At det er slike feil man må lære av. Det er den forbedringen man må gjøre kommende sesong. Vi har sett det de gangene vi har blitt nummer to, så har vi vært flinke til å slå tilbake. Vi har sett at når det kommer klubber som Chelsea og Manchester City, som har alle pengene i hele verden, så har vi også slått tilbake. Jeg forventer at vi slår tilbake og kjemper om mesterskapet igjen, sier Schmeichel.

Les også: Engelsk ekspert: – Kagawa er en perfekt makker til Rooney

– Deilig at vi bygger for fremtiden
Han er også godt fornøyd med at landsmannen Anders Lindegaard har forlenget sin kontrakt med de røde djevlene.

– Det er deilig at vi bygger for fremtiden. Han er ikke den eneste som har fått forlenget sin kontrakt. Forrige sesong så vi mange ganger at etablerte spillere ble skadet og nye spillere kom inn. Det gir håp for fremtiden. De Gea hadde en vanskelig start, og da kom Anders inn og gjorde det veldig bra. Vi har god dekning på keeperplassen og i de andre posisjonene. Jeg synes det er klokt at man nå sikrer seg at disse spillerne er her i en lengre periode. Det gir håp, sier keeperlegenden.

Se intervjuet:

633489