Sesamfrø, sitronvann og sjøgress har hver sine egenskaper som vil gjøre kroppen godt. (Foto: Illustrasjonsfoto)
Sesamfrø, sitronvann og sjøgress har hver sine egenskaper som vil gjøre kroppen godt. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Fem matvarer som gjør deg vakker

Spis deg til et sunnere utseende.

Når det kommer til å se best mulig ut, er det like viktig at du fôrer kroppen din med sunne, helsevennlige matvarer, som at du bruker en haug av kremer og ansiktsmasker.

Magasinet Redbook har fått kostholdsekspert Keren Gilbert til å plukke ut fem matvarer som har en positiv effekt på hud, hår tenner og negler.

#1 Chiafrø får deg til å stråle

Huden din stråler når cellene får næring. Disse små, svarte frøene er den største naturlige kilden til omega-3 fettsyrer - en type fettsyre som er bra for huden fordi den styrker cellemembranportene som slipper vann og næringstoffer inn mens de holder giftstoffene ute, sier Gilbert. Bland Chiafrø inn i havregryn, i en smoothie eller strø dem over en salat.

Les også:

#2 Få tykkere hår med østers og nøtter

Hårtap har vært knyttet til sinkmangel, så å fylle på mat med høyt mineralinnhold vil holde manken tjukk. Østers inneholder mer sink enn nesten noen annen mat. Ingen fan av sjømat? Fortvil ei - andre gode kilder er rødt kjøtt, peanøtter, cashewnøtter og gresskarfrø.

#3 Styrk neglene med sjøgress

Sjøgress, som for eksempel nori, arame, kombu og wakame, er spekket med neglstyrkende mineraler. Kalium, jern, kalsium, jod og magnesium er konsentrert i sjøvann, så neglene vil høste mer av den styrkende effekten. Prøv å ha litt sjøgress i supper eller salater. Sjøgress finnes også som tørket pulver eller flak, slik at du kan ha den i risretter eller salater på null komma niks.

Les også: Hjemmelagde energibarer for en skikkelig energiinsprøytning

#4 Få skinnende tenner med sesamfrø

Sesamfrø oppløser blakk, og bidrar til å bygge tannemaljen for et hvitere og sunnere smil. De smakfulle frøene er også rike på kalsium, som vil holde tennene og kjevebenet sunt. Neste gang du lager wok eller salat, kan du prøve å supplementere med sesamfrø.

#5 Få flat mage med sitronvann

Brus inneholder karbondioksid som kan gjøre at du får en utstående mage, og man føler seg oppblåst. Bytt ut brusen med isvann tilsatt litt sitron- eller limeskiver. Vann holder deg hydrert, og sitroner er naturlig vanndrivende, som betyr at de avverger væskeansamling der du ikke ønsker det ved å skylle ut overflødig salt og elektrolytter gjennom urinen.

Les også: 9 ting som gjør deg oppblåst