Hummer H1 kan gjøre comeback som kit car. Du kan med andre ord bygge din egen
Hummer H1 kan gjøre comeback som kit car. Du kan med andre ord bygge din egen

Hummer H1: Nå kan du bygge din egen offroad-versting

Nevenyttig? H1 kommer som komplett byggesett.

Hummer er historie, men modellene er likevel ikke bort. Nå gjør nemlig bilen som startet det hele - nemlig H1 - comeback som kit-car.

Det vi si omtrent det samme som en bokhylle fra Ikea. Du får en pakke med (forhåpentligvis) alt du trenger – så er det bare å skride til verket. Mulig at du må være litt bedre utstyrt enn bare med en unbrakonøkkel denne gangen ...

Prisen for "gjør-det-selv-Hummeren" ligger på ca. 59.000 dollar, eller rundt ca. 350.000 kroner.

Motor og drivlinje inngår da riktignok ikke, men det er ofte Chevrolets velkjente 6,5-liters diesel med tilhørende automatgir som brukes her, så det bør være en rimelig kurant sak å skaffe. Likeledes må du også stå for deler av innredningen selv, men stoler følger med.

Slik kan den se ut innvendig, men den kan også være enklere.
Slik kan den se ut innvendig, men den kan også være enklere.

Hummer: Her er det ikke mange som ypper seg i køen

Første prototypen til kitet skal være klart om en måneds tid og om man får inn flere enn femti forhåndsbestillinger, så settes det i produksjon.

Hummer H1 var opprinnelig et rent militært kjøretøy, men het da Humvee. Stor interesse, ikke minst fra den ikke helt ukjente Arnold Swarzenegger gjorde at sivilversjonen kom på markedet i 1992 og da ble navnet gjort om til Hummer H1. Den ble produsert i 14 år, fram til 2006.

Vi har så klart testet den og dette er noe av det vi skrev den gang:

"At du setter deg i respekt hos andre trafikanter er det ingen tvil om. Med stive, angstfylte blikk bremser møtende bilister ned og kjører nesten i grøfta når du møter dem på en smal vei. Til og med tøffingene med capsen bak fram i BMW-er med altfor store hjul viser deg respekt når du kommer dundrende i denne ...

Det må være noen urinstinkter som slår inn – noe med den største og sterkestes rett".

Les hele testen her:

Hummer-H1bakfra
Hummer-H1bakfra

Vil vi tro at dette fortsatt gjelder! Dette er definitivt et bilikon og de brutale bilene var for klassikere å regne, mens de enda var i produksjon.

GM valgte – eller rettere sagt hadde vel ikke noe annet valg - enn å legge ned Hummer da de hadde en periode med store økonomiske problemer for et par år siden.

Men nå er det altså et nytt håp – i alle fall for deg med verktøykasse, bare to tommeltotter og massevis av pågangsmot.

Se også: Våre kjøpeguider for Hummer