- Vi har fått Chads spillertillatelse og han setter seg på flyet til Haugesund i 14-tiden, sier Rune Riberg i VIF-administrasjonen til tv2.no.

TV 2 Sporten var med da Vålerenga torsdag ettermiddag besøkte servicesenteret for utenlandske arbeidstakere i Norge i håp om å få amerikaneren klar til fredagens kamp.

Det lyktes de ikke med da, og administrerende direktør Pål Breen hadde nærmest gitt opp å finne en løsning før de fredag dro fra hovedstaden til Follo for å få fortgang i saksbehandlingen. Der gikk arbeidstillatelsen i orden - noe som igjen medførte at spillerpasset ble frigitt av NFF.

- Saksbehandlingstiden i Oslo er lang. Vi har tryllet litt, sier Riberg og smiler.

Barrett er leid inn fra LA Galaxy ut sesongen og kom til Norge torsdag morgen. Han har scoret kun ett mål på sine siste 19 kamper i MLS-ligaen, men er trygg på hyppigere nettsus i den blå trøya.

- Jeg kan både legge til rette for andre og score selv. Målene vil komme. Jeg vet det er derfor Vålerenga hentet meg, sa Barrett til tv2.no torsdag.

Les også: VIFs nye spiss: - Målene kommer

VIF har også jobbet hardt med å få Giancarlo González Castro klar til Haugesund-kampen, men i 14-tiden fredag hadde ikke det costaricanske fotballforbundet fortsatt ikke frigitt stopperens spillertillatelse.

- Det er midt på natten der nede nå så det ser ikke spesielt lyst ut for Giancarlos del, sier Riberg.