Ida Marcussen innledet sjukampen i OL fredag med 14,08 på 100 meter hekk og 1,68 i høyde. Det plasserer henne et godt stykke nede på listen.

Tangerte årsbeste
Hissige Ida Marcussen var den aller første som forlot startblokkene på Olympiastadion i London, men ble tatt for tjuvstart. I den godkjente starten tangerte hun årsbeste på 100 meter hekk.

Etter tjuvstarten så det ut som hun reserverte seg litt i start nummer to. Hun kom dårlig ut og var litt på etterskudd de første 50 meterne, men skjerpet seg og avsluttet bra.

Skuffet litt i høyde
Marcussen skuffet deretter litt i høyde og klarte bare 1,68, tre centimeter under årsbesteresultatet sitt. Hun gikk over 1,62, 1,65 og 1,68 i første forsøk, men hadde tre riv på 1,71. Da hadde også regnværet satt inn, noe som gjorde forholdene vanskelige fordi tilløpet ble glatt.

Les også: Piaseckis overmann tok med seg gullet på T-banen i London

Ida Marcussen holder den norske rekorden i sjukamp med 6226 poeng. Hun greide ikke å slå den i Helsingfors-EM, men har som mål å slette rekorden i OL. Hun er helt avhengig av å prestere helt på topp for å komme inn blant de 10-15 beste. Den norske rekorden hennes er fra VM i Osaka i 2007.

Den store hjemmefavoritten Jessica Ennis fikk for øvrig en pangstart og satte personlig rekord med 12,54 på korthekken. (©NTB)