Er det greit for kvinnelige kjendiser å kle av seg foran kamera? Er de som kler av seg sterke kvinner eller dårlige forbilder for unge jenter. Debatten har rast i avisspaltene i sommer.

LES OGSÅ: Hyller nakne kjendiskvinner

Senterungdommen og leder Sandra Borch har fått mye oppmerksomhet for en kalender med lettkledde bilder som skal publiseres til høsten. Borch har i tillegg tatt en serie lettkledde bilder som ikke skal i kalenderen.

– Rasende over Borch

Nå får Sandra Borch så ørene flagrer av Venstre-politiker Rebekka Borsch. I bloggen sin skriver Borsch at hun blir forbanna.

«Så forbanna at jeg måtte gå litt i meg for å finne ut hvorfor. Jeg er liberaler, så for min del må gjerne alle kle av seg når de måtte føle for det. På bussen, på restauranten, på jobben. Samme for meg, helt ærlig. Personlig tar jeg meg ikke nær av slikt. Likevel er jeg rasende over Borch», skriver 35-åringen som er stortingskandidat for Buskerud Venstre, vara til partiets sentralstyre og medlem i programkomiteen.

LES BORSCH' BLOGG: Avslørte bondepiker

– Som leder for et ungdomsparti er Borch en rollemodell. Hun sender et signal til unge politikere om at hvis du skal få oppmerksomhet i media, så må du kle av deg, sier Rebekka Borsch til tv2.no.

Hun mener Sandra Borch mangler argumenter for hvorfor de har laget denne kalenderen.

«Hun bruker denne debatten til noe annet enn hun sier hun gjør, og hun kommer med vikarierende argumenter. Ingenting som nakenkampanjen hennes ikke kan brukes for eller mot: mobbing, feminisme, frigjøring av egen kropp og oppgjør med andres holdninger, distriktene, ny kurs for unge bønder. You name it.»

LES OGSÅ: Halvorsen vil ha flere studentboliger

– Blander sex og politikk

Venstre-politikeren understreker at skuespillere og artister bare må kle av seg, men at det er noe helt annet når en politiker gjør det.

– Jeg hadde ikke brydd meg dersom Borch hadde tatt disse bildene som privatperson. Men hun gjør det i kraft av sitt politiske verv. Det er et verv hun er valgt til og det skal hun fylle med politikk. Disse bildene har ingenting med politikk å gjøre. Jeg ønsker ikke tilstander i Norge der man blander sex og politikk på den måten, sier Borsch til tv2.no.

Mener bildene er politikk

Sandra Borch understreker at Senterungdommens kalender og hennes enda mer lettkledde bilder har forskjellige formål. Målet med kalenderen er å gi et moderne bilde av distrikts-Norge, mens bildene av henne handler om å vise frem en kropp som ikke er A4.

Borch avviser at hun kaster klærne i mangel på politiske saker.

– Jeg har et politisk budskap med nettopp disse bildene. Jeg vil ta et oppgjør med mobbingen og har ikke tatt dem fordi jeg synes jeg er deilig. Jeg ser annerledes ut og ønsker å fortelle at man kan ha en annerledes kropp, men likevel ha et godt selvbilde. Det handler om å stå for den man er, sier Sandra Borch til tv2.no.

Borch forteller at hun har fått mye oppmerksomhet på grunn av bildene, både positivt og negativt.

– Men de positive tilbakemeldingene, blant annet fra andre kortvokste, betyr tusen ganger mer enn stygge kommentarer som enkelte spyr ut av seg, sier Sandra Borch.

Hun mener Rebekka Borsch bommer når hun hevder at ungdomspolitikeren sender et signal til unge politikere om at du må kle av deg hvis du skal ha oppmerksomhet i media.

– Det er jeg helt uenig i. Senterungdommen har fått oppmerksomhet for en drøss med andre saker det siste året, sier Borch.

Sandra Borch har blogget om bildene. Les bloggen «Hvorfor avkledd?» her.