Forrige måned var britiske Theresa Jayes og hennes tolv år gamle sønn på ferie i den lille byen Santa Peta i Andalucia i Spania.

Da de kom hjem tømte hun kofferten som normalt og satte den til side inne på soverommet. Hun ante fred og ingen fare.

Det var først da datteren Hollie (18) skulle låne morens koffert den giftige skorpionen, med det fryktinngytende navnet Deathstalker, ble oppdaget.

– Jeg trodde det var en edderkopp, så jeg skrek og slengte kofferten igjen, sier Hollie Jayes til Daily Mail.

Giften fra Deathstalkeren kan ifølge scorpionworlds.com kan være dødelig. «Studier viser at mennesker med hjerteproblemer eller allergier er mest utsatt. Det er viktig å oppsøke medisinsk hjelp raskest mulig.», står det på nettsiden.

På grunn av den spesielle gulgrønne fargen tror mange det er et leketøy.

Panikk

– Da jeg fikk roet meg, brukte jeg en kleshenger for å åpne kofferten igjen. Da så jeg at det ikke var en edderkopp, men en skorpion, sier hun videre.

Panikken ble ikke mindre. Hun ringte sin far og sa han måtte komme hjem.

skorpion2 (Foto: Scanpix)

– Han trodde meg ikke, sier hun.

Moren forteller at de sto en fiskebutikk da datteren ringte. Etter at faren hadde lagt på telefonen lo han, og sa på spøk at de ikke kunne dra hjem for datteren hadde oppdaget et saksedyr.

– Ekkelt

Da foreldrene kom hjem, ble kofferten åpnet på ny slik at også de fikk se den rundt ti centimeter lange ubudne gjesten.

– Pappa kastet kofferten ut i hagen, og av en eller annen grunn mente mamma det var best å ringe London zoo, sier Hollie.

Det var ikke mye de kunne gjøre, men anbefalte familien å ringe en dyrevernforening hvor de etterhvert fikk hjelp til å fjerne skorpionen.

Kofferten fikk familien tilbake, med beskjed om å gjennomsøke den for mulige egg.

– Vi var ganske naive da vi først så den, for vi tenkte det ikke var så uvanlig. Men den er jo farlig, den neste mest giftige skorpionen i verden, og det finnes ikke riktig motgift her i landet, sier moren Theresa og avslutter:

– Det er ganske ekkelt å tenke på. Jeg puttet sikkert hånden oppi kofferten mellom 20 og 30 ganger da jeg pakket ut. Jeg må ha vært ganske nær den.