Med Sparta Amfi under ombygging har sarpingene leid istid hos Comet i Halden. Under årets første istrening lørdag forventer både supportere og klubbledelsen storinnrykk.

- Alt over 1.000 tilskuere er bra, men vi drømmer om å fylle hallen. De siste tre årene har det kommer over 2.000 tilskuere, sier leder i Spartas supporterklubb Blue Warriors, Frode Jørgensen, til tv2.no.

Det skjer ikke i år da kapasiteten i Halden er på 1.875, men sarpingene mobiliserer for å slå Comets rekord på 1.767 tilskuere etter at ishallen ble restaurert.

- Om vi ikke klarer det skal vi hvert fall gruse Comets rekord på en istrening. Den er vel på 400 eller noe sånt, sier Jørgensen.

Sparta omtaler lørdagen som nasjonaldag i Østfold-byen og legger opp til vorspiel i sentrum før fansen busses en halvtime til Halden. Etter treningen skal spillerne presenteres på et utested i Sarpsborg.

Arrangementet er et samarbeid mellom hockeyklubben og supportergruppen Blue Warriors.

- Dette er helt unikt i Norge. Det er kun Skellefteå i Sverige vi har hørt om som trekker flere folk til den første istreningen, sier Frode Jørgensen.

Sparta-fansen merker at interessen er på topp til tross for en skuffende femteplass i Get-ligaen og exit i kvartfinalen forrige sesong. Laget trakk i fjor 2.107 tilskuere i snitt i Sparta Amfi. Til sammenlikning har Sarpsborg 08 i fotballens 1. divisjon har denne sesongen et snitt på 2.367.

- Vi kommer til å ligge på et snitt på over 2.300 denne sesongen. Det viser at vi med rette kan kalle oss «Hockeytown», mener supporterlederen.