Da politiet i Orleans i amerikanske Vermont kom ut på parkeringsplassen torsdag fikk de mildt sagt hakeslepp. Sju av politibilene var smadret av traktor.

Mannen på traktor var fortsatt innen rekkevidde, det var bare ett problem:

– Vi hadde ingenting å ta ham igjen med, sier stasjonssjef Phillip Brooks til nyhetsbyrået AP.

Vi hadde ingenting å ta han igjen med

Rasende

Den 34 år gamle mannen på traktor var rasende på politiet. Han var nylig arrestert for besittelse av marijuana og for å motsette seg arrest. Han ville hevne seg og mente tydelig at den beste måte var å ramponere politiets bilpark.

Les også: Mann stoppet for rødt lys – fikk bilen smadret med øks

Politistasjonen i Orleans er en gammel bankbygning, hvor vinduene var lukket og airconditionen suste. Dermed var det ingen av tjenestemennene som fikk med seg hva som foregikk utenfor.

Ikke før nødtelefonen ringte, og politiet skjønte at de måtte ta turen utenfor.

Den 34 år gamle bonden ble pågrepet av politikolleger et lite stykke unna.

Skader for nærmere to millioner

Ingen ble skadd i det spesielle angrepet. Men bare kort tid før bonden ankom var to av politibetjentene ferdig med å vaske en av bilene.

– Ingen ble skadd. Det må vi være takknemlig for, sier sheriff Kirk Martin til AP.

34-åringen vil nå bli tiltalt for en rekke punkter. Sheriff Martin anslår at det er gjort skader for mer enn 300.000 dollar, rundt 1,8 millioner norske kroner.

Ikke bare er selve bilene ødelagt, men også mye av utstyret inni.

– Radioene er ødelagte, og det samme er fartsmålerne. Nå må vi skjære opp vrakene for å se hvordan det er gått med våpnene vi har liggende, sier sheriff Kirk Martin.