Sandnes Ulfs unge stortalent Zymer Bytyqi er for tiden aktuell for den østerriske klubben Red Bull Salzburg.

Unggutten fikk sin debut i Tippeligaen tidligere i år, og var også en av Sandnes Ulfs beste spillere i andre omgangen mot Viking forrige helg.

Ville vært bedre for hans utvikling
Til helgen var alt duket for at 16-åringen skulle få starte mot LSK. Problemet er bare at Bytyqi skal på samling med G16-landslaget. Det liker ikke Ulf-trener Asle Andersen.

– Det er ikke ofte man som trener kan garantere en spiller spilletid. Men gitt den skadesituasjonen vi har, og at han storspilte den omgangen han fikk mot Viking, så kan jeg faktisk garantere Zymer spilletid. Derfor synes jeg det er helt feil at han må spille for G16 når han heller burde spilt eliteseriefotball. Dette både fordi vi trenger ham til kampen, men også fordi det vil være bedre for hans personlige utvikling, sier Andersen til Sandnesposten.

Les også:Zymer Bytyqi (15) fristes av Red Bull Salzburg
Les også: Zymer Bytyqi (15) kan følge Berisha til Salzburg

– Irriterende at jeg må bort
Spilleren sier selv til TV 2 at han heller ville vært hjemme og hjulpet lagkameratene med å sikre tre poeng mot Lillestrøm.

– Selvfølgelig er det irriterende at jeg må bort når jeg hadde sjansen fra start. Det er en sjanse jeg tror jeg ville taklet bra. Men nå har jeg fokus på G16-landslaget, og på å gjøre mitt beste der. Jeg gjør som jeg får beskjed om, sier han.

– Hva foretrekker du, landslaget eller Tippeliga-spill?

– Tippeliga-spill er mye bedre for utviklingen min. Her er det jo mange spillere som har vært innom A-landslaget og høyere ungdomslandslag. Men det er ikke min beslutning, så jeg har ikke noe og si på det selv om Asle ønsker å ha meg her.

– Tenker bare på Sandnes Ulf
Unggutten innrømmer likevel at det er surt å miste denne muligheten.

– Ja, veldig surt, for jeg har aldri vært så nærme som nå. Jeg kunne også spilt meg til fast plass nå, sier han.

– Frykter du at du ikke får spilt fra start i Tippeligaen før du eventuelt drar til Salzburg?

– Nei, det frykter jeg ikke. Nå tenker jeg bare på Ulf til jeg eventuelt hører noe mer, avslutter han.

– En fin arena for internasjonal erfaring
Trener for G16-lanslaget Bård Flovik ønsker ikke å spekulere i om hva som er det beste for unggutten.

– Jeg ønsker på ingen måte å sette Tippeligaspill og landslagsspill opp mot hverandre. Vi ønsket bare å gi gutten en sjanse til landslagsspill, som vi mener er en ypperlig arena for både utvikling, og det med å skaffe seg internasjonal erfaring, sier han til tv2.no.