Torsdag talte partilederen under åpningen av FpUs sommerleir utenfor Kristiansand.

Siv Jensen brukte mye av talen sin på sommerens heteste sak, debatten om romfolket. Hun kritiserte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og regjeringen for å være naive og handlingslammet.

– Det eneste Jens Stoltenberg har sagt om denne saken er at han advarer mot tonen i nettdebatter. Og det skal vi alle tenke på, og dempe tonen. Men det løser ingen problemer, sa Siv Jensen.

LES OGSÅ: Ingen kontroll med hvor lenge EØS-borgere blir i landet

Vil gjeninnføre tiggeforbudet

Frp-lederen mener kriminelle rumenske og bulgarske statstborgere skyver retten til å tigge foran seg for å kunne komme til Norge og begå kriminalitet. Derfor vil Frp gjeninnføre tiggeforbudet.

Hun mener politiet har hjemmel i lovverket til å stoppe tilreisende tiggere på grensen dersom de mistenker at de er kriminelle.

- Noen sier det ikke er mulig å stoppe tiggere på grensen, men det er feil. Politiet kan stoppe tiggere på grensen hvis de tror at de skal begå kriminelle handlinger. Det gjør de med mc-kriminelle og fotball-hooligans. Det betyr ikke at man stopper alle som vil se fotball, men man stopper dem man har grunn til å tro at vil gjøre noe kriminelt. Det kan man også gjøre med tiggere. Frp vil løfte disse lovene høyere opp i bevisstheten, slik at politiet håndhever dem, sier Jensen.

LES OGSÅ: – Tiggerne skjønner ikke at de er ofre for menneskehandel

– Dette handler ikke om å stanse uskyldige tiggere, men de som bruker tigging som et skalkeskjul for begå kriminalitet, understreker Jensen overfor tv2.no.

Hun frykter ikke at det vil føre til at folk blir stanset på grensen bare på grunn av hvordan de ser ut.

– Mange av disse er allerede kjent av politiet som omreisende kriminelle, sier Jensen.

LES OGSÅ: Politiet maktesløse overfor tiggerinvasjon i Oslo

Savner initiativ fra Romania og Bulgaria

Jensen etterlyser ambassadørene fra Romania og Bulgaria, landene de fleste tiggerne kommer fra.

– Norge har bevilget betydelige EØS-midler for å rydde opp. Det er hjemlandene som har hovedansvaret for sine statsborgere. Jeg vil ha svar fra ambassadørene. Hva har disse landene gjort for pengene de har fått, spør Jensen.

LES OGSÅ: Rumensk avis: – Nordmenn gir sjenerøst til tiggere