Om bare 33 år kan du få velge om du vil leve evig. I hvert fall om planene til Dmitrij Itskov lar seg virkeliggjøre.

Den eksentriske, styrtrike russeren mener alvor med planene, og har nå hyret inn et team av ledende russiske vitenskapsmenn. Målet er å lage levende hologrammer som huser kunstige hjerner. I disse skal man kunne sette inn hele bevisstheten, personligheten og hukommelsen til et hvilket som helst menneske.

Med andre ord en svært menneskelig robot. De har laget en ambisiøs firestegsplan frem mot det ambisiøse målet:

I løpet av perioden fra 2015–2020 håper man å lage en menneskelignende robot som kan kontrolleres gjennom en hjernestyrt datamaskin.

I den neste femårsperioden frem mot 2025, er målet å lage et kunstig system som kan holde den menneskelige hjernen i live. Slik kan man transplantere hjernen fra en død kropp og i prinsippet beholde funksjonene.

STORE PLANER: Dmitrij Itskov har satt seg et hårete mål. (Foto: 2045 Initiative)

Mellom 2030 og 2035 er målet en fullfungerende menneskelig robot kontrollert av den menneskelige hjernen.

Og endelig, en gang mellom 2040 og 2045, er målet det menneskelige, levende hologrammet.

Før dette blir mulig er det likevel mange nøtter å knekke for forskerne: Hva skal den syntetiske kroppen lages av? Hvordan skal den tilføres energi? Og hvordan i himmelens navn skal man koble dette sammen slik at kontrollen skjer med den menneskelige viljen?

Dmitrij Itskov har klokelig nok innsett at han, uavhengig av sin fete lommebok, neppe vil klare dette alene. I et brev lagt ut på hjemmesidene til 2045 Initiative ber han derfor om hjelp fra rikingene på Forbes' liste over verdens mest velbeslåtte krøsuser.

– Kjære forretningsmenn og- kvinner: Menneskelivet er unikt og umulig å sette en prislapp på. Det er først når vi er på slutten av vår levetid at vi innser alt vi skulle ha gjort. Men nå har dere en unik mulighet til å endre på dette, skriver Itskov.

Canadiske CBC News skriver at første steg på veien allerede er innenfor rekkevidde, og at amerikanske myndigheter har et langt fremskredet arbeid her. Dette arbeidet skjer imidlertid i militærteknisk øyemed.

DØDELIG IRRITERTE: Svenskene irriterer seg gul og blå over nyrike nordmenn