I München for 40 år siden sørget Frank Hansen og Svein Thøgersen for sølv i dobbeltsculler.

Siden er det blitt medalje i hvert eneste OL med unntak av Moskva, da Norge og en rekke andre nasjoner boikottet lekene.

Nå er medaljerekken brutt.

– For historiebøkene og statistikken er det ikke bra, men vi er mer opptatt nå av å få utvikling i de båtene som er her. Det er et par unge båter. Potensialet ligger der, og kulturen og kunnskapen ligger i rosporten. At det blir hull i statistikken, må vi bare leve med, og så skal vi jobbe sammen med roforbundet og landslaget for å løfte det opp igjen, sier toppidrettssjef Jarle Aambø til NTB.

Alle de tre norske båtene røk i tur og orden ut i semifinalene og endte opp i B-finale i London-OL. Først var dobbeltsculleren med Nils Jakob Skulstad Hoff og Kjetil Borch 0,4 sekunder unna finaleplass tirsdag.

Dagen etter endte Olaf Tufte sist i sin semifinale. Torsdag var det Kristoffer Brun og Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler som endte på den sure fjerdeplassen.

Les også:Gråtende Tufte til TV 2: – Fireårsdrømmen ble ødelagt

Norge har tre OL-gull i roing. Brødrene Frank og Alf Hansen tok gull i dobbeltsculler i Montreal i 1976, mens Olaf Tufte er dobbelt olympisk mester (2004 og 2008) i singlesculler. (©NTB)