I ettermiddag ble Makhtar Thioune presentert som Viking-spiller på en pressekonferanse på Viking Stadion. Thioune har skrevet under en kontarkt som knytter han til klubben ut 2015-seongen.

– Skal få tilbake den gamle Makhtar
Trener Kjell Jonevret er godt fornøyd med å ha sin gamle elev på plass i stallen.

– Makhtar står for noe jeg synes er veldig viktig i fotball. Han har fart og kan by på artisteri. Jeg skal også lære han litt forsvarspill. Sammen med de andre lederne her skal vi finne frem til den gamle Makthar, sier Jonevret.

Les også:Jonevret: – Makhtar er interessant for Viking

Spilleren selv er også veldig fornøyd med å være på plass i Stavanger.

– Jeg er veldig fornøyd med å være her. Spesielt med å få jobbe med Kjell igjen. Men det er ikke noe poeng i å sitte her og snakke om hva jeg skal gjøre i klubben. Det skal jeg vise dere på banen, sier han.

Kjell Jonevret og Makhtar Thioune

– En perfekt signering
Styreleder i klubben Geir Solstad mener Thioune er en type Viking trenger i spillertroppen.

– Thioune er en perfekt signering aldersmessig og Kjelle har vært veldig tydelig på hva slags typer han ønsker inn i laget sitt, og måten han ønsker å spille på. Derfor er vi glade for å få på plass Makhtar.

Betyr dette at Berisha-millionene har fått bein å gå på?

– Nå er vi ferdige på overgangsfronten for dette overgangsvinduet, hva gjelder spillere inn hvert fall. Vi kommenterer ikke hvor mye vi har betalt.

Etter det TV2.no kjenner til har Jonevret hatt jevn kontakt med Thioune og ytret ønske om å gjenforenes med senegaleseren. Derfor har han også holdt seg oppdatert i sitt gamle miljø i Molde om hvordan 27-åringen har sett ut på trening.

Likevel har overgangen kommet i stand på kort tid, og at midtbanespilleren ble klar allerede i dag kom overraskende på svensken. Derfor tyder alt på at Viking og Molde ble raskt enige da forhandlingene tok til, og serietoeren stod ikke i veien da tilbudet fra siddisene kom.

Spillere kan forsvinne
Solstad sier det kan komme flere bevegelser i Viking framover, men da ut og ikke inn av klubben.

– Vi jobber med utlån på flere av de unge spillerne i stallen, som nå teller 25 spillere og er litt for stor. Talentene våre får ikke god nok matching på annetlaget i 3. divisjon.

Viking 2 har spilt 12 kamper og vunnet samtlige denne sesongen.

Av de mest aktuelle utlånsobjektene er Eirik Jakobsen, Ole Marius Aasen, Eirik Schultze og Johan Simun Edmundsson.

I tillegg står benkeslitere som Björn Andersson og Arild Østbø uten kontrakt etter årets sesong, samt Erik Nevland, Håkon Skogseid og Vidar Nisja. Kjell Jonevrets opprydning i Viking-stallen kan med andre ord ta til i styrke utover i august og etter sesongslutt.