Tonje Brenna kunngjorde tidligere i sommer at hun etter to år som generalsekretær i AUF var klar for nye oppgaver. 6. august begynner hun i sin nye jobb på Statsministerens kontor, opplyser Statsministerens kontor. Fra før jobber Sindre Fossum Beyer som politisk rådgiver for statsministeren.

Brenna er 24 år og kommer fra Jessheim i Akershus. Hun representerer Arbeiderpartiet i fylkestinget.

LES OGSÅ: Rødgrønt flertall blant kvinner

Tonje Brenna var blant dem som overlevde massakren på Utøya, og hun vitnet under rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett.

Ifølge VG er det noen uker siden hun fikk telefonen med jobbtilbudet fra Stoltenberg.

– Vi snakket litt, og han sa at han syntes jeg var flink og lurte på om jeg hadde lyst til å komme å jobbe for ham, forteller Brenna.

LES OGSÅ: Eskil Pedersen vil på Stortinget

Jens Stoltenberg sier til VG at han har fulgt med på Brennas utvikling og at han gleder seg til å jobbe sammen med henne.

– Tonje er et politisk talent. Hun har solig erfaring fra AUF som vil komme godt med på statsministerens kontor, sier Stoltenberg.

LES OGSÅ: Storberget vil fortsette på Stortinget

Oslo 20110729. Statminister Jens Stoltenberg gikk opp på scenen og møtte AUFs generalsekretær Tonje Brenna, (bak) leder Eskil Pedersen, nestleder Åsmund Aukrust og Mari Aaby West i Folket Hus der det ble holdt en minnemarkering for AUFs og Arbeiderpartiets tillitsvalgte, ansatte og medlemmer etter tragedien på Utøya. Foto: Berit Roald / Scanpix (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

(TV 2/ NTB)