Gro Hammerseng (32) er en av Norges beste håndballspillere. Hun debuterte på A-landslaget den 29. november i 2000, og har vært landslagskaptein i flere år. Under Sommer-OL 2008 var hun med på å vinne OL-gull. I år valgte hun derimot mammarollen fremfor OL i London.

Glad for å være hjemme

Den 2. februar i år kom lille Mio til verden. Mens resten av håndballjentene er i London og kjemper om OL- medalje, må den tidligere landslagskapteinen følge kampene hjemme foran TV-en.

– Det kribler veldig i kroppen når jeg ser jentene spille. Men når ser jeg på Mio og den lille familien min, så er jeg veldig glad jeg ble hjemme, sier Gro Hammerseng til Sommertid.

– Jeg er mye mer nervøs når jeg ser kampene på tv enn når jeg spiller selv. Selv om jeg ikke er med til London synes jeg det er veldig gøy å følge med på jentene, sier hun og legger til:

– Det er litt rart å ikke være i London, men det føles veldig riktig.

Les også: Gro Hammerseng er blitt mamma

Fantastisk å være mamma

Håndballstjernen legger ikke skjul på at hun stortrives i mammarollen.

– Jeg er ekstremt lykkelig og glad for å være mamma, sier Hammerseng.

32-åringen forteller at det til tider kan være litt slitsomt, men mest av alt er det mest gøy.

– Det er helt klart flere positive ting ved å være mamma enn det er slitsomt. Det er absolutt mest gøy, sier hun og presiserer:

– Det er helt fantastisk å bli mamma, punktum!

Les også: Gro Hammerseng: – Jeg er bifil

Blir en streng mamma

Det er ikke mer en et halv år siden Hammerseng og kjæresten, Storhamar-spilleren Anja Edin (29) ble foreldre for første gang. men rollefordelingen er ifølge Hammerseng allerede klar.

– Nå har vi bare vært foreldre i seks måneder, så vi har ikke holdt på så lenge, sier Hammerseng og legger til:

– Men det er ikke tvil om hvem som blir den kule mammaen, det blir ikke meg. Anja liker alt det som unger liker, gameboy, spille fotball, hun er generelt glad i å leke.

– Det er nok jeg som blir den strenge mammaen.

Les også: Gro Hammerseng: – Det har ikke vært vanskelig for meg å akseptere min seksuelle legning

Tror på gull

Foreløpig har ikke de norske håndballjentene levd opp til de høye forventningene. Men Hammerseng har ikke mistet troen på gullmedalje.

– Jeg tror på gull i OL. Vi har det beste laget, så jeg føler meg veldig trygg på seier, sier hun bestemt og legger til:

– Jeg synes Norge har hatt stigning i hver kamp, i tillegg til at vi har det mest rutinerte mannskapet. Jeg tror vi kommer til å holde godt mot slutten av mesterskapet.

Comeback

Håndballspilleren ønsker å nyte tiden som småbarnsmor. Hun er foreløpig usikker på om hun skal tilbake på landslaget. I første omgang er det Larvik håndballklubb som er målet.

– Jeg vet ikke om jeg skal tilbake på landslaget. Jeg skal først og fremst tilbake på Larvik, så får vi se hvordan hverdagen blir med to aktive mammaer, sier den nybakte småbarnsmoren.

Les også: Gro Hammerseng: – Helt naturlig for Mio å ha to mammaer

Det er snaue to år siden «God kveld Norge» kunne fortelle nyheten om at håndballesset Gro Hammerseng og Anja Edin hadde funnet lykken.

Hammerseng var tidligere samboer med Katja Nyberg, men de to gikk hver til sitt etter at de flyttet hjem til Norge fra et langt proffeventyr i Danmark.