LO gir hvert år fem millioner kroner til Ap til fagligpolitisk arbeid. Ifølge VG ligger det an til at valgkampstøtten fra LO-kongressen kan komme til å øke og komme over fem millioner kroner til Ap. Sammen med de årlige fem millionene, vil det gi minst ti millioner kroner.

Mer enn høyre

Det er rekordhøyt og mye mer enn Høyre får fra sine «rike onkler». I tillegg får Arbeiderpartiet flere millioner fra ulike LO-forbund.

– 24. september braker det løs. Da ruller vi ut valgkampmaskineriet gjennom den største demokratiske grasrotdebatten i Norge, sier valgkampansvarlig i LO, Øivind T. Hansen til VG.

Les også: Rødgrønt flertall blant kvinner

Pengestøtte til Arbeiderpartiet vil han ikke si noe om.

– Det er ikke diskutert. Det vil LO-kongressen til våren avgjøre. Kongressen skal kun behandle spørsmål om valgkampbevilgning, som var på fem millioner til Ap i 2009, sier han,

I Høyre reagerer de på alle LO-millionene.

– Rødgrønn seier er fullt mulig

De rødgrønne har samme oppslutning på meningsmålingene i dag som sommeren før stortingsvalget i 2009. Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet tror en rødgrønn valgseier er innenfor rekkevidde.

Ifølge Poll of polls fikk regjeringspartiene gjennomsnittlig 38,2 prosent i målingene i juli 2008. I juli 2012 er oppslutningen 38,5 prosent.

Nå tror Raymond Johansen at regjeringspartiene igjen kan knipe inn forspranget til Høyre, Venstre, KrF og Frp før valgdagen neste høst.

Les også: Vil tvinge kommuner til å slå seg sammen

– Dette viser at rødgrønn valgseier i 2013 er fullt mulig, sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen til Dagsavisen.

Valgforsker Frank Aarebrot uttalte nylig til Dagens Næringsliv at Frp og Høyre hadde «rød løper» inn i regjeringskontorene neste år. Men Johansen avviser dette. Han påpeker de rødgrønne kan heve seg slik de gjorde i valgkampen før stortingsvalget i 2009.

– Jeg er forundret over at professorer og kommentatorer uttaler at det er rullet ut en rød løper for Høyre og Frp til regjeringskontorene. Meningsmålingene viser at vi faktisk ligger litt bedre an enn vi gjorde før sist stortingsvalg, sier han. (©NTB)