Psykiateren Lynne Fenton på University of Colorado Denver varslet i begynnelsen av juni ansvarlige på universitetet fordi hun var bekymret for den drapssiktedes oppførsel, ifølge lokale medier.

Men gruppen av ansvarlige ble aldri samlet for å diskutere Holmes' atferd fordi han da var i ferd med å avslutte studiene.

De anonyme kildene den lokale TV-kanalen KMGH-TV har snakket med oppgir ikke hva som skal ha fått Fenton til å bli bekymret.

Les også: Er Denver-drapsmannen for gal til å få giftsprøyta?

– Sinnsforvirret

En drøy måned senere tok Holmes seg inn i en kinosal i Aurora under midnattspremieren på den nye Batman-filmen «The Dark Knight Rises». Der skjøt og drepte han tolv personer.

Amerikanske myndigheter mistenker ikke at handlingen er et terrorangrep og politisjef i New York, Raymond W. Kelly, gikk langt i å si at Holmes må være mentalt forstyrret.

– Det virker helt klart som at han er en sinnsforvirret person. Han hadde farget håret rødt og sa at han var The Joker, uttalte han etter massakren.

Les også: – Massemorderen farget håret rødt og omtalte seg som The Joker

Trodde ikke det var ekte

En halv time over midnatt lokal tid sparket gjerningsmannen opp døren til i kinosal 9 på kinosenteret «Century 16». Ikledd verneutstyr og en gassmaske kastet han en eller to beholdere med tåregass, samtidig som en serie eksplosjoner ble hørt. Deretter skjøt han vilt rundt seg mens han rolig gikk oppover trappene i salen.

Forvirringen som fulgte var total: Skytingen startet nemlig samtidig som en skytescene rullet over filmlerretet. Fordi det var den store premieredagen, trodde mange det var et PR-stunt.

I løpet av få minutter ble 71 personer skutt. Tolv av dem døde, mens 59 ble skadd. For flere av dem er tilstanden fortsatt kritisk.

(TV 2/NTB)