Av Connie Bentzrud

Fra gutterommet i Kristiansand er undervannsbrettet Subwing i ferd med å erobre verden.

– Subwing er den nyeste vannsportleken på markedet, forteller oppfinner og gründer Simon Sivertsen (20).

Se nyvinningen i aksjon øverst i artikkelen

– Du blir dratt under vann, og det er en helt ny opplevelse. Vanligvis når du har vannsportleker må du bruke en svær motorbåt du blir dratt med, men her trenger du bare en liten sjekte eller en liten seilbåt som ikke trenger å gå i mer en tre, fire knop. Så blir du dratt under vannet etter båten – det er det som er det nye med dette konseptet, sier Sivertsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOM Å FLY: Subwing skal gi følelsen av å fly under vann, sier gründerne. (Foto: TV 2 / subwing.com)

Begynte med drivved

Oppfinnelsen ble gjort da Simon kjedet seg som verst på jordomseiling med familien.

– Jeg hadde ideen med å bli trukket etter båt under vann. Da fant jeg da en planke i skjærgården, lagde noen hull, kuttet til og festet på noen tau. Jeg testet litt og det funket utmerket, sier Simon.

Men han var ikke helt fornøyd. I Italia gikk han til innkjøp av to brødfjøler og litt hageslange med tilhørende koblinger, og dermed var han i gang. Prototypene ble til hjemme på gutterommet i Kristiansand.

– Hele rommet var helt støvet ned med puss, lim og spon da jeg skulle vaske rommett etter et halvt år da jeg hadde laget alle de prototypene, forteller Simon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAKTE FART: Båten som drar Subwing-utøveren trenger ikke gå fortere enn tre eller fire knop. Men fartsfølelsen under vannet blir en helt annen. (Foto: TV 2 / subwing.com)

Stor interesse

Produksjonen av brettet startet i mars, og har allerede blitt presentert over store deler av verden. Til nå har Simon sammen med fetter og kompanjong Mats Westgård (20) solgt 80 eksemplarer via nettsiden subwing.com, noe de er svært fornøyd med. Interessen er stadig stigende.

– Nå er det en person i Venezuela som har mye kontakter som har båt, sier Mats Westgård.

– De er klin gærne på dette her. Dette skal de ha, sier han.

Kan brukes i søk

Til og med brannvesenets dykkere har meldt sin interesse, de mener Subwing egner seg til undervannssøk.

– Det er jo en ekstra bonus for å si det sånn, at det vil hjelpe brannvesenet med å mer effektive søk under vann, sier Simon stolt.

– Det er jo en ære, så det er jo en utrolig kul bit med Subwing.