Debatten om kjendiskvinner som kaster klærne har pågått over lengre tid, og eskalerte med Tone Damlis sexy musikkvideo «Look Back» tidligere i år.

– Ikke farlig

Når en profilert kvinne kaster klærne i mediene, tar det som regel ikke lange stunden før kritikerne er på banen.

Nå er det imidlertid flere som tar til orde for at det ikke er noe galt med nakne kjendiskvinner.

I Dagbladets magasin Inne & Ute snakker komiker Sigrid Bonde Tusvik onsdag om det å være feminist og samtidig kaste klærne i mediene.

– Jeg syns ikke det er så farlig å være naken, sier hun til avisen, og viser til alle store overskrifter som dukker opp når en kjendis kaster klærne.

Les også: Her er Kjendis-Norges nakenmareritt

Feminist

Hun mener at så lenge man bestemmer selv, er det ingenting i veien for å vise litt hud.

Selv har hun flere ganger kastet klærne på diverse forsider, dette til tross for at hun har uttalt at hun er feminist.

– Jeg er dobbeltmoralist når det gjelder feminisme og nakenhet. Jeg syns det er kult med jenter som er sexy og jålete, og samtidig feminister. Jeg mener det å kle av seg ikke har noe med feminisme å gjøre.

Les også: Her er de gravide kjendiskvinnenes nakne sannhet

– Opp til hver enkelt

Leder av Senterungdommen, Sandra Borch, stilte opp lettkledt for distriktene i årets kalender tidligere i år. Det skapte store overskrifter.

– Jeg mener de tå kle av seg viser sterke kvinner som tør å stå fram, nettopp fordi de vet at de får mye dritt, sier hun til Dagbladet.

Også Julie Brodtkorb i Høyre stiller seg bak kjendiskvinner som kler av seg.

– Det må være opp til hver enkelt om han eller hun skal kle av seg i media, uten at politikerne skal bry seg om det, sier hun til avisen.

Raser

Nylig poserte Lene Nystrøm på en rekke frekke nakenbilder i det danske magasinet S Magazine. Like etter publiserte VG bildet av det norske golfesset Suzann Petersen, som i sommer stiller opp i ESPN Magazines årlige «The Body Issue», der kjente idrettsutøvere viser seg fram uten klær.

At stadig flere kjendiskvinner kaster klærne, går ikke rett hjem hos alle.

«Nå har jeg jammen sett niplene til Aqua-Lene og muskelkroppen til Tutta- da er jeg vel ferdig med de viktige nyhetene i dag? Jeg bare venter på at noen vil ta bilde av meg naken, så jeg med stolthet kan føye

Mina Hadjian_1024
meg i rekken av høytstående sinn som Lene Alex, fotballfruer og andre geniale hoder som kler av seg! Det er et stort slag i tissen på alle damer når kvinner kler av seg for status..... Fortsatt», skrev medieprofil Mina Hadjian på sin åpne Facebook-profil.

Les mer: «Det er et stort slag i tissen på alle damer når kvinner kler av seg for status»