Steinar Ege (Foto: Henning Bagger/NTB scanpix)
Steinar Ege (Foto: Henning Bagger/NTB scanpix)

Steinar Eges AG København slått konkurs

Dansk supersatsing med økonomisk kjempesmell.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider tirsdag.

Etter lang tids spekulasjoner om økonomisk trøbbel, leverte den københavnske håndballklubben inn sin konkursbegjæring til Sø- og Handelsretten i dag tidlig.

Ifølge danske EkstraBladet betyr dagens nyhet at alle klubbens ansatte er arbeidsløse fra dags dato.

«Etter sju år med oppturer, er eventyret for AG Københavns vedkommende slutt. Eierne har i dag besluttet å lukke selskapet bak AG København», skriver klubbeier Jesper Nielsen i en pressemelding.

Dermed står den norske landslagskeeperen Steinar Ege og resten av spillerne i den danske supersatsingen plutselig uten klubb.

– Det er med den dypeste beklagelse av vi, etter å ha arbeidet med å finne en ny eier eller eierkrets, og faktisk var tett på en løsning, nå må gå til dette skrittet. En videre satsing vil kreve at vi fortsatt var involvert på et nivå vi ikke lenger ser på som en mulighet, skriver klubben.

Kasper Hvidt (Foto: JOE KLAMAR/AFP)
Kasper Hvidt (Foto: JOE KLAMAR/AFP)

Dermed er en rekke av herrehåndballens største superstjerner ledig på markedet, i en periode hvor alle toppklubber har stallene sine klare.

Blant klubbens nå fristilte stjerner er Danmarks landslagsmålvakt Kasper Hvidt, samt den den islandske playmakeren Arnór Atlason.

Det har ikke lyktes tv2.no å komme i kontakt med Steinar Ege tirsdag