Bo Andersen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Bo Andersen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Bo Andersen holdt avgjørelsen hemmelig for klubben: – Planla at Viking-kampen skulle bli min siste

– Alle vet at hvis du gir en slik beskjed til treneren får det konsekvenser, sier dansken.

Sandnes (TV 2 Sporten): Søndag tapte Sandnes Ulf 0-5 i lokaloppgjøret mot Viking. I etterkant kom keeper Bo Andersen med oppsiktsvekkende uttalelser som hintet til at keeperen kom til å legge opp.

Mandag fikk 36-åringen beskjed av trener Asle Andersen at han kommer til å satse på 20-åringen Aslak Falck resten av sesongen, delvis på grunn av uttalelsene til pressen.

LES OGSÅ: Zymer Bytyqi (15) fristes av Red Bull Salzburg

Deltok ikke på trening
Tirsdag var ikke Bo Andersen med på Ulfs morgenøkt på Sandnes stadion.

– Det er ingen dramatikk i det. Keeperne pleier ikke å delta på øktene våre to dager etter kamp, for da har vi fokus på relasjonstrening for utespillerne, forklarer Asle Andersen.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf vraker umotiver Bo Andersen

Riktignok deltok annenkeeper, nå førstevalg, Aslak Falck på treningen, men det var frivillig.

– Jeg har fått fri av treneren siden jeg har familien fra Danmark på besøk, sier keeperen til tv2.no.

– Jeg holdt avgjørelsen hemmelig for klubben
På spørsmål om alt oppstyret i forbindelse med uttalelsene etter Viking-kampen søndag, svarer dansken følgende.

– Det var noe jeg hadde bestemt meg for lenge, og som bare familien visste, at Viking-kampen skulle bli min siste. Jeg har bodd lenge i Stavanger og er glad i Rogaland, derfor var det viktig for meg personlig å spille derbykampen.

– Hvorfor holdt du det hemmelig overfor klubben?

– Alle vet at hvis du gir en slik beskjed til treneren så får det konsekvenser. Det er det samme når du sier at du ikke vil forlenge kontrakten, da blir du benket, og det var viktig for meg å spille den kampen mot Viking. Derfor sa jeg ikke fra, svarer Andersen.

LES OGSÅ: 15-åring fristes av Red Bull Salzburg

Langvarige ryggsmerter
Årsaken til at keeperkjempen nå er i ferd med å kaste inn hanskene er de langvarige skadeproblemene som hemmer han både på og utenfor banen.

– Jeg opererte ryggen for proplaps fjor, etter å ha hatt det i mange år. Jeg begynte å kjenne smertene igjen denne sesongen, det blir bare verre og verre. Jeg er stiv i ryggmuskulaturen og hofta.

– Jeg har masse smerter og det har vært vanskelig å holde seg i gang å være med på alle treninger gjennom vinteren. Det går utover livskvaliteten, rett og slett, sier 36-åringen med sju U21-landskamper for Danmark.

– Må ha en avklaring fra Bo i løpet av uka
Likevel hevder Andersen at han er motivert nok til å bidra for Sandnes Ulf utover høstsesongen.

– Jeg har hatt en god samtale med Tom Rune Espedal (daglig leder i Ulf) og Asle hvor jeg har forklart situasjonen. Jeg vil gjerne være med på å støtte opp om Aslak som jeg mener bør få spille siden kroppen min ikke tåler stort mer. Han fortjener å få sjansen nå, sier Andersen.

– Vi kan ikke leve med å ha en keeper som kommer med slike uttalelser til pressen, det er helt klart, sier Espedal til tv2.no tirsdag.

Trener Asle Andersen sier at han ikke kjenner til at keeperen skal ha planlagt å gi seg etter Viking-kampen, og vil ha en ytterliggere prat med Andersen før han tar en avgjørelse på hvordan keeperkabalen ser ut utover høsten.

- Jeg ønsker ikke å kommentere det du sier om at Bo skal ha holdt noe hemmelig for oss i klubben - det tar vi internt, sier en ordknapp Andersen.

– Men vi har snakket sammen og kommet til at vi satser på Aslak i mål framover. Det er en helhetsvurdering, som ikke bare går på at Bo nå melder i fra at han føler seg sliten både fysisk og mentalt, men også rent sportslig. Vi satser på Aslak som vår førstekeeper framover og har stor tro på ham, følger han opp.

Asle Andersen (Foto: Frode Olsen)
Asle Andersen (Foto: Frode Olsen)

Ny keeper på vei
Likevel er han ikke fremmed for å hente inn en ny keeper i løpet av overgangsvinduet.

– Jeg må få en hundre prosents avklaring fra Bo i løpet av uka, så tar vi en avgjørelse, svarer han.

Rogalands Avis melder tirsdag at en mulig erstatter kan være 2. divisjonsklubben Randabergs førsteskanse, Janvier Ndikumana. 29-åringen er landslagskeeper for Burundi og har tidligere vært på prøvespill hos Sandnes Ulf.

Bo Andersen sier han er åpen for at de lyseblå nå henter en ny keeper.

– Kontrakten min går ut om tre måneder likevel, og nå som overgangsvinduet er åpent kan klubben eventuelt hente inn en ny keeper om de ønsker det, det er ingen problem for meg, sier han.