Stemningen var elektrisk da Solveig møtte spente tilskuere etter oppkjøringen.

– Usedvanlig gøy

– Det gikk bra, jeg besto, sier Solveig etter vel overstått førerprøve.

Hun ble bitt av elbil-basillen med en gang hun begynte å kjøre.

– I tillegg til at det var fryktelig gøy å kjøre bil, så var det usedvanlig gøy å kjøre elbil, sier hun.

Verdensrekord

Ifølge den internasjonale elbilunionen er hun verdens første sjåfør som har fått all kjøreundervisning utelukkende i elbil.

– Dette er jo upløyd marked for oss egentlig. Så vi synes det er gøy å være en av pionerene i bransjen, sier Lise Skauge, kjøreskolelærer og daglig leder i ABC Trafikkskole.

Feirer med ny elbil

Upløyd mark eller ikke. Solveig skal feire bestått oppkjøring med å kjøpe elbil, noe hun ifølge elbilforeningen Electric Vehicle Union ikke er alene om.

– I Norge er det helt eksplosivt. Vi kjøper nå 20 prosent av alle elbiler i Europa, mens av vanlige biler kjøper vi 0,4 prosent. Så vi er faktisk best i verden, både på incitamenter og på faktisk kjøpe disse bilene og ta dem i bruk, sier president Rune Haaland Electric Vehicle Union.

Les også: Folk vil ikke ha elbiler

Men hadde ikke Solveig satt verdensrekord som første helelektriske sjåfør i dag, ville det ikke blitt bil på den lille familien.

– Jeg har jo strøket tre ganger. Så da ble det hennes tur - og da kom alt dette på kjøpet. Det er litt moro, sier familiefar og elbil-sidemann Elias Hasle.