morganella copy
morganella copy

Kastet ut av OL etter rasismehets

Kalte sørkoreanere «mentalt tilbakestående» på Twitter.

Rasismeskandalene fortsetter å prege internasjonal toppfotball. Mandag ble det kjent at det engelske fotballforbundet FAsikter Rio Ferdinand sikter for rasisme.

Senere samme dag ble det klart at heller ikke OL-fotballen blir forskånet for ytringer med rasistisk innhold.

Den sveitsiske landslagsspilleren Michel Morganella er nemlig kastet ut av troppen med umiddelbar virkning etter å ha kommet med en kraftsalve på Twitter i etterkant av søndagens oppgjør mot Sør-Korea.

Les også:Rio Ferdinand siktet for rasisme

Ble buet på
Morganella ble provosert etter å ha blitt buet på gjennom hele kampen fordi han tilsynelatende lot som om han var skadet etter en duell med Arsenal-spissen Chu-Young Park.

Da hjalp det heller ikke på humøret at kampen endte med 1-2-tap. Etterpå raste 23-åringen på Twitter:

«Jeg vil banke opp alle sørkoreanere. En gjeng med mentalt tilbakestående», skrev Morganella.

Michel Morganella og Kim Bokyung (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Michel Morganella og Kim Bokyung (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Kommentaren førte med seg en storm av reaksjoner på mikrobloggnettstedet. Morganella så seg nødt til å komme med en offentlig unnskyldning og valgte å stenge kontoen sin.

Kalte til pressekonferanse
Det var altså ikke nok. Nå er Palermo-spilleren kastet ut av OL-troppen foran Sveits' siste kamp i gruppespillet mot Mexico onsdag.

– Han diskriminerte, fornærmet og såret integriteten til det sørkoreanske fotball-landslaget så vel som det sørkoreanske folk, sa landslagssjef Gian Gilli på en pressekonferanse mandag.

Les også: Rasistisk tweet stopper OL-deltakelse

Tilfellet er det andre i forbindelse med årets sommerleker. I forrige uke ble den greske lengdehopperen Voula Papachristou kastet ut av OL etter at hun skal ha ytret følgende på Twitter:

«Det er så mange afrikanere i Hellas. I det minste vil myggene med vestnilviruset få spise hjemmelaget mat.»