Alexander Kristoff (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Alexander Kristoff (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Kaggestad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Kaggestad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

OL-bronse i boks - neste år vil Alexander Kristoff kjøre for etappeseire i Tour de France

25-åringen har gjort seg attraktiv i sykkelverdenen, men ønsker å fortsette i Team Katusha. Det liker TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad å høre.

Stavanger (TV 2 Sporten): Lørdag vant han overraskende bronse i OL i London. Allerede søndag var han tilbake i Stavanger og Norge. Mandag møtte tv2.no Alexander Kristoff tilbake i treningsløypene i og rundt Randaberg i Rogaland, hvor mye av grunnlaget for OL-medaljen har blitt lagt.

– Det er deilig å komme hjem tilbake til jorda, skifte bleier og gjøre de vanlige tingene. Jeg er fortsatt den samme mannen, men så klart blir man mer kjent og det er morsomt, forteller Kristoff.

LES OGSÅ: Sensasjonell OL-bronse til Kristoff

– Det er stort å veie medaljen i hånda hjemme i stua, da kjenner du at det er stort det man har vært med på.

- Blitt lagt merke til
Maktdemonstrasjonen i London har vakt oppsikt. Likevel vil 25-åringen fortsette i russiske Team Katusha hvor han har kontrakt ett år til.

– Jeg fikk vist meg frem på tv hele dagen, og det er klart at det ble lagt merke til. Det har mye å si for mitt renommé og mange sportsdirektører har fått det med seg. Helt klart bra for min karrière, oppsummerer spurtspesialisten.

LES OGSÅ: – Var litt skuffet for jeg vet jeg kunne vunnet

– Men jeg trives veldig godt i Katusha, de har gitt meg de sjansene og mulighetene til å kjøre de rittene jeg vil, så jeg fortsetter gjerne utviklingen der. Men man sitter i en bedre posisjon når man forhandler kontrakt om både det sportslige og det økonomiske, det er klart.

2012: OL. 2013: Tour de France
For gutten som flyttet fra Oslo til Stavanger som niåring, ble årets store mål en kjempesuksess med bronse. Nå er 25-åringen hjemme i Stavanger, og planleggingen for neste år er allerede i gang.

– Jeg sto egentlig oppført i Tour de France i år også, men for å kjøre for egne sjanser var det bedre å kjøre Giroen. Så ble Denis Galimzyanov (lagkamerat i Katusha, red.anm.) tatt for doping, så da hadde jeg nok fått flere sjanser i Touren, men sesongen var allerede lagt. Neste år håper jeg på å ikke kjøre Giroen, men Touren i stedet.

Til det får han støtte av TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

– Jeg tror han har bedre muligheter for å kjøre Tour de France neste år i Katusha enn andre lag. Han er i ferd med å få seg en solid posisjon som lagets spurter, særlig fordi Oscar Freire stadig mislykkes i Touren og at Galimzyanov ble tatt for bloddoping tidligere i år, beskriver Kaggestad.

Og oppsummerer:

– Den olympiske bronsemedaljen har helt klart styrket Kristoffs posisjon i Katusha.

LES OGSÅ: Kristoff om Tysse: En jeg ikke ønsker å ha bekjentskap med

Kristoff viste i London at han ikke bare er en ren spurter, men at han både har kjørestyrken og de taktiske evnene til å holde tritt i mellomharde ritt. Det har han tenkt til å fortsette med.

– I tillegg til Tour de France så er det jo også klassikerne på våren. Håper å fortsette utviklingen der neste år. Jeg ble nummer 15 i Flandern rundt, så er ikke langt bak, men ikke helt der oppe. Fortsetter jeg utviklingen kan det bli spennende, runder vår ferskeste OL-medaljør av.