London/Bergen (TV 2 Sporten/NTB): Tarjei Skarlund (33) og Martin Spinnangr (25) tok deres første seier i OL-turneringen i sandvolleyball mandag.

Den norske duoen taklet de vanskelige vindforholdene og slo canadiske Martin Reader og Josh Binstock 2-0 (21-14, 21-18) på arenaen ved Horse Guards Parade i hjertet av London.

Hyller makkeren
– Det var skikkelig moro å stå utpå der i dag. Jeg synes Tarjei spiller en helt enorm kamp. Han hjelper og støtter meg hele tiden. Det gjør jobben litt lettere når han er så god som han er i dag, skryter Martin Spinnangr overfor TV 2 Sporten.

– Jeg er fornøyd med at Spinnangr, som er i sitt OL og får så mye trøkk på serve, løser det med storm. Jeg er stolt av ham, sier Tarjei Skarlund.

Se hele intervjuet med Skarlund og Spinnangr øverst.

Etter kampen jublet de to som gale på vei inn i mixed zone.

– Det var en blanding av enorm glede og litt lettelse over å ha tatt den første seieren. Rett og slett en veldig god følelse, sier Spinnangr.

– Det kan nesten ikke beskrives. Vi har jobbet for dette i fire år. Det å få litt forløsning for det arbeidet vi har gjort, det er helt utrolig. Det var ekte glede, sier Tarjei Skarlund.

Tarjei Viken Skarlund og Martin Spinnangr (Foto: Johansen, Erik/NTB scanpix)

I første kamp lørdag endte det med 0-2-tap (14-21, 18-21) mot Ricardo Santos og Pedro Cunha fra Brasil.

Les også: Publikum heiet frem OLs dårligste roer

Ny kamp onsdag
Skarlund og Spinnangr møter Steven Grotowski og John Garcia-Thompson fra vertsnasjonen Storbritannia onsdag. Det britiske paret tapte sin kamp mot Reader/Binstock i helgen.

De to beste i hver gruppe og de to beste treerne går direkte til cupspillet, øvrige treere skal ut i skillekamper.

Skarlund deltar i sitt annet OL. I Beijing for fire år siden spilte han sammen med Jørre Kjemperud. De ble utslått i gruppespillet og endte på 19.-plass. Spinnangr er OL-debutant.