Koppinen (Foto: Thomassen, Christian/NTB scanpix)
Koppinen (Foto: Thomassen, Christian/NTB scanpix)

Tromsø ser ut til å miste stopperduoen sin neste sesong

Men først vil Fredrik Björck og Miika Koppinen knuse Rosenborg, og ta en ny medalje med «gutan».

Miika Koppinen ble den store helten da han tidligere denne uken stanget Tromsø videre i europacupen. Sammen med Fredrik Björck har Koppinen siden 2010 dannet et bunnsolid stopperpar for «gutan».

Skilles ved sesongslutt
Björck legger ikke skjul på at ting har gått bra i lagets forsvarsrekke.

– I begynnelsen gikk det kanskje litt over forventning. Så har det jo bare blitt bedre og bedre etter hvert som vi er blitt kjent med hverandre, sier Björck.

Etter årets sesong er derimot samarbeidet over. Fredrik Björck reiser hjem til Sverige, mens Koppinen ikke har fått tilbud om ny kontrakt i nord.

– Det er selvsagt kjipt. De må først få økonomi og budsjettet på plass. Men de bør ikke vente så altfor lenge, sier Koppinen.

Men før de reiser vil stopperparet først slå Rosenborg, og ta en ny medalje. Björck har en klar oppfordring til det kresne Alfheim-publikummet.

– Kom hit. Ikke se kampen på TV 2, sier han.

Tromsø ligger om dagen på en syvende plass i Tippeligaen. Sølvlaget fra i fjor har ikke vist den samme stabile formen som de imponerte med i fjor. Det er likevel ikke mer enn en seier mot Rosenborg som skal til for å få heng på de andre topplagene.

Les også: Svenske forlater Tromsø

– Må ha tre poeng
Rosenborg sin situasjon er ikke helt ulik den «gutan» i nord opplever. RBK kommer fra en tøff kamp i europacupen tidligere i uken.

SCORET TO: Kaptein Mikael Dorsin tok ansvar for Rosenborg. (Foto: Alley, Ned)
SCORET TO: Kaptein Mikael Dorsin tok ansvar for Rosenborg. (Foto: Alley, Ned)

Samtidig innrømmer lagets kaptein, Mikael Dorsin, at laget må ha tre poeng for å henge på de andre lagene.

– Jeg tror ikke det har så mye å si at de måtte ha ekstraomganger, men at vi har har hatt samme program gjør jo at det passer bra å møte dem nå. Vi er klar over at det er tøft å møte Tromsø borte, og vi tapte der sist. Men vi har vunnet der også, og går for seier. Ettersom Godset vant bør vi også ha tre poeng for å henge med. Så enkelt er det, sier kaptein Dorsin til RBK.no.